Veszélyes Mars csoki került a boltokba

<p>A hazai boltok polcaira is kerülhetett abból a Mars szeletből amelyben műanyagdarabkákat találtak. A gyártó fél éves termelését vonja vissza Európa több országából.</p>

A hazai forgalmazó a Mars/Wrigley Slovensko kivonja a forgalomból a Mars és a Celebrations nevű termékeit.

A Mars mintegy féléves termelését hívta vissza a mini Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, miután Németországban egy Snickers szeletben piros műanyagdarabokat találtak. Minden valószínűség szerint azért ilyen "hatalmas a visszahívási akció", mert a cég is még vizsgálja, hogyan kerülhettek a műanyagdarabok a termékbe. A hazai piacon forgalmazott termékekre egyelőre nem érkezett hasonló panasz.

A visszahívás a 2016. szeptember 4-i és a 2016. október 9-i szavatossági idővel ellátott Mars termékekre vonatkozik, illetve a 2016. július 24-i szavatossági dátumú Celebrations édességet kell eltávolítani a polcokról. A gyártó többi termékére nem vonatkozik a visszahívás.

A gyártó arra kéri a fogyasztókat, ha a jelzett termékek valamelyikét vásárolták meg, ne fogyasszák azt el, hanem lépjenek kapcsolatba a Mars/Wrigley ügyfélszolgálatával. Itt a termék árnak kompenzációjáról is érdeklődhetnek.

A magyarországi boltok polcairól is levetetik a kérdéses termékeket

Több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

Pleva György elmondta: azok a vásárlók, akik megkárosítva érzik magukat, ott adhatják vissza a terméket, ahol azt vásárolták, ott tőlük visszavásárolják azt.  

A visszahívási értesítés kézhezvétele után a kereskedőknek azonnal le kell venniük a termékeket a polcokról, és azt visszajuttatják a Mars által megadott címre. A Mars Magyarország Bt. a későbbiekben dönti el, hogy mi történjen a visszagyűjtött termékekkel - ismertette az igazgató.
   
A Mars azért is döntött a teljes tétel visszahívásáról, hogy a vásárlók felé igazolja: maximálisan elővigyázatosan jár el. Így próbálják a renoméjukat megtartani, és a vásárlók biztonságát szavatolni - jegyezte meg az igazgató.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?