Egy nyolcéves kisfiúval is végzett a michigani ámokfutó

Kalamazoo/Chicago |

<p>Hat embert lelőtt, kettőt súlyosan megsebesített szombat este az egyesült államokbeli Michiganben, Kalamazoo városában egy fegyveres férfi. A tettes feltehetőleg vaktában kezdett el lövöldözni.</p>

A legutóbbi információk szerint a tettes négy embert lőtt le egy étteremnél, kettőt pedig egy autókereskedésnél. A halálos áldozatok között egy nyolcéves kisfiú is van. Míg korábbi jelentések szerint egy másik gyerek, egy 14 éves lány is meghalt, egy nyomozó később azt közölte, hogy a lány súlyosan megsebesült, de nem halt meg. Rajta kívül súlyos állapotban van egy nő is.

Az ámokfutó első és az utolsó lövése között több óra telt el. A rendőrséget először egy társasházhoz hívták ki, mert ott egy nőt több lövéssel meglőttek, majd az autókereskedéshez, ahol két embert lelőttek. Végül az étteremhez riasztották a rendőröket, mert ott a fegyveres egy rövid szóváltás után tüzet nyitott autójukban ülő emberekre, és megölt négyet, egyet pedig megsebesített. Az utóbbi a 14 éves lány. A társasháznál több lövéssel megsebesített nő szintén súlyos állapotban van.

A hatóságok köztéri kamerák felvételei alapján jutottak a gyanúsított nyomára. A sötétkék Chevroletet vezető férfit egy közúti jelzőlámpánál vették őrizetbe. A kocsiban egy félautomata fegyvert találtak. A férfi nem tanúsított ellenállást. Egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy mi lehetett a gyilkos indítéka. A gyanúsított a 45 éves, fehér bőrű, büntetlen előéletű Jason Dalton. A rendőrség szerint a tettes vaktában kezdett el lövöldözni. Az áldozatok között semmilyen kapcsolat nem volt, ahogy köztük és a tettes között sem.

Kalamazoo egy 76 ezer lakosú város 190 kilométerre nyugatra Detroittól.

Az utóbbi években megsokszorozódott az Egyesült Államokban a lőfegyverrel elkövetett tömeggyilkosságok száma: 2014-ben 281, tavaly pedig 330 ilyen történt, évente mintegy 30 ezer áldozattal.

Legutóbb tavaly december 2-án történt egy 14 halálos áldozatot követelő tömeggyilkosság a kaliforniai San Bernardinóban. Ezt egy pakisztáni származású, az Egyesült Államokban élő, magát az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezethez tartozónak mondó pár követte el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?