Dr. House és Loki egymásnak feszül

<p>Folytatódik a tendencia, miszerint hollywood nagyágyúi sorozatokban vállalnak szerepet. Idén Tom Hiddleston, James Franco és Tom Hardy is főszerepelő lesz egy-egy remeknek tűnő szériában. A koncepció és a szereplőgárda alapján összeszedtünk a 2016-os év legígéretesebbnek tűnő újonc sorozatait.</p>


11.22.63
Stephen King-féle tévés/mozis adaptációkkal Dunát lehetne rekeszteni. Ezek minősége azonban már nagyon hullámzó, egy-két igazán minőségi darabon kívül (Halálsoron, Tortúra, A remény rabjai) talán nem is készült igazán jó filmes adaptáció, sorozatos pedig meg még annyi sem.
Ám a 11.22.63 című sorozat, amely King azonos című regényének feldolgozása bizakodásra adhat okot. A főbb szerepekben James Franco, Chris Cooper és Josh Duhamel, az alapanyagot pedig az utóbbi idők egyik legjobb King-regényének tartják. A sztori röviden a következő: Jake Epping (James Franco) kisvárosi tanárt haldokló barátja beavatja az időutazás rejtelmeibe, és megkéri, utazzon vissza múltba és akadályozza meg JFK meggyilkolását. A kilencrészes sorozat február 15-én rajtol.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"218876","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Éjszakai portás
Az Éjszakai portás egy újabb regény adaptáció, amely a készítőgárda és az előzetesek alapján könnyen az év egyik legjobb sorozata lehet. A rendező az Oscar-díjas Susanne Bier. A főszereplők Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki és Tom Hollander. Az alapanyag pedig John Le Carré azonos című kémregénye, amelyről Hugh Laurie ódákat zengett a forgatás kezdete előtt.
A történet középpontjában Jonathan Pine (Tom Hiddleston) brit katona áll, aki felhagyván a katonai szolgálattal egy szállodában dolgozik éjszakai portásként. Ekkor tűnik fel a látókörében a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper (Hugh Laurie). Az egykori katona a brit hírszerzéssel összefogva beépül Roper bűnszervezetébe, hogy lebuktassa a bűnözőt. A hatrészes sorozat február 22-én debütál.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"218877","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"270","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

The Path
A The Path című széria történetéről eddig elég keveset lehet tudni. Csupán annyi bizonyos, hogy egy szekta karizmatikus vezetője behálóz egy többgyermekes házaspárt. Minden epizód középpontjában a hit áll, illetve az, hogy mit jelent választani az élet között, amit élünk és, amit élni szeretnénk.
A szereposztás ennél a sorozatnál is figyelemre méltó. A szekta karizmatikus vezetőjét Hugh Dancy alakítja, aki a Hannibál című sorozatban Will Graham profilalkotó FBI ügynököt formálta meg zseniálisan. A házaspár férfi tagja a Totál szívásból megismert Aaron Paul, még a női főszereplő a mozikban is rendre feltűnő Michelle Monaghan lesz. A sorozat premierje március 30.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"218878","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]


Taboo
Az FX csatorna legnépszerűbb sorozata a Kemény motorosok volt, amely hét évadon keresztül szolgáltatta a minőségi szórakozást. A sorozat 2014-ben ért véget, és a csatorna nem sokat tétlenkedet, máris itt az utódja a Taboo című széria.
A rendezője Steven Knight, a főszereplője pedig a legújabb Mad Max és A visszatérő sztárja Tom Hardy. A duó már dolgozott együtt a Birmingham bandája sorozaton és a Locke című thrilleren is.
A Taboo egy James Keziah Delaney (Tom Hardy) nevű kalandorról szól, aki 1814-ben tízéves afrikai kaland után tér vissza Londonba 14, kétes körülmények között szerzett gyémánttal, hogy megbosszulja apja halálát, és sikerre vigye annak kereskedelmi és hajózási vállalatát.
Hardyn kívül Oona Chaplin, Michael Kelly és Jonathan Pryce is szerepel a sorozatban. Sajnos a bemutatóról konkrét dátumunk még nincs, csak annyi bizonyos, hogy valamikor az év közepén érkezik a pilot.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"218879","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"360","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?