Ma sem zárult le a 11 éves ügy, a gyilkos továbbra is szabadlábon

Pozsony |

<p>11 év után sem sikerült ítéletet hirdetni egy Ligetfalun történt gyilkosság ügyében, és mivel a bíró nyugdíjba vonul, valószínűleg&nbsp;az egész eljárást kezdhetik elölről.</p>

A tárgyalást a vádlott, Martin J. távol maradása miatt elnapolták. Az ügyvédje elmondása szerint Magyarországon autóbalesetet szenvedett, és kórházban kezelik őt.  A bíró, Juraj M. márciusban nyugdíjba vonul. Amennyiben a vádlott nem fog egyetérteni a bíró személyének változásával, az egész ügyet elölről kell tárgyalni, ami azt jelenti, hogy még évekig elhúzódhat. A vádlott betegségre hivatkozva már a januári tárgyaláson sem jelent meg. Az ügyet tárgyaló bíró szerint azután változott meg a vádlott hozzáállása, hogy a médiából értesült tervezett nyugdíjba vonulásáról. Addig rendszeresen járt a tárgyalásokra, januárban azonban már nem jelent meg, s egyszersmind visszavonta a hozzájárulást is, hogy távollétében folytassanak tárgyalást az ügyében. "Ez gusztustalan. Játék az idővel" - nyilatkozta a meggyilkolt Michal Horecký apja, aki azt az információt is kétségbe vonta, hogy a vádlott Magyarországon pincéreskedik.  A főbíró, Juraj M. ellen a főügyészség egyébként vádat emelt az igazságszolgáltatás akadályozása miatt. Juraj M. ellen több fegyelmi eljárás is folyik. Több széles körben ismert, évek óta húzódó ügyben is ő vezeti a tárgyalást. Az ominózus eset több mint tíz éve, 2005 februárjában történt Ligetfalun. Martin J. a vád szerint apjával együtt rátámadt egy férfira, akivel korábban szóban vitatkoztak. Áldozatukat előbb ököllel ütötték, majd rugdosták, fejét a jeges földhöz verték. Martin J. apja ellen is eljárás indult, de ő időközben meghalt. Martin J.-nek egyébként már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel: még 2003-ban az egyik szórakozóhelyen törött pohárral kiszúrta egy férfi szemét, akinek előzetesen molesztálta a barátnőjét. A bíróság ezért a tettéért 2010 novemberében 22 000 euró kártérítés kifizetésére és két év szabadságvesztésre ítélte, utóbbi végrehajtásátását öt évre felfüggesztették. 2013 februárjában a bíróság úgy döntött, hogy Martin J.-re is vonatkozik az elnöki kegyelem. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?