Rendkívüli ülés: nehezen indult

Pozsony |

<p>Csak harmadik próbálkozásra sikerült megnyitni az oktatásügy és az egészségügy kérdéseinek szentelt, rendkívüli parlamenti ülést.</p>

Az ülés összehívását 35 ellenzéki képviselő kezdeményezte. Ahhoz, hogy a plénum határozatképes legyen, 76 képviselőre van szükség. Amikor azonban az ülés elején igazolni kellett a jelenlétet, csak tíz smeres képviselő nyomta meg az igen gombot, noha több is volt a teremben.  A 150 fős parlamentnek jelenleg két képviselője hiányzik, a 148-ból 67 ellenzéki, 81 pedig a Smer képviselője. A hiányzó kettő is smeres volt, csak ők államigazgatási funkcióba távoztak, és a helyükre nem kooptáltak senkit. Ha minden ellenzéki képviselő jelen lett volna, a Smer tíz képviselőjével elegen lettek volna az ülés megnyitásához. A Smer az elmúlt négy évben többször élt ilyen, vagy hasonló módszerekkel. Az első alkalommal 67, a második alkalommal 72 képviselő prezentált. Egy ellenzéki képviselő igazoltan volt távol. A Smer végül harmadik alkalommal már szavazott, az ülés összehívását 138 képviselő támogatta.  A parlamenti erkélyen időközben szóváltás alakult ki. Ez a tér nyitott az állampolgárok számára. Most a tanárok és a nővérek jöttek volna el, de a portán feltartották őket. Egy részüket nem akarták beengedni, mondván, hogy a karzat megtelt. A pedagógusok és az egészségügyi dolgozók nem értették, hogyan telhetett meg az erkély, hisz már régóta várakoztak. Kiderült, hogy valahonnan nyugdíjasok töltötték meg az erkélyt, akik nem akarták beengedni a nővéreket és a tanárokat.  Peter Pellegrini házelnök azt mondta, az ülés a moziteremből is követhető. Ebben az esetben viszont az elégedetlenek egy elzárt térben ülnének. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?