Harmadfokú árvízkészültség Kassán

Kassa |

<p>Richard Raši, Kassa polgármestere délután 5 órától harmadfokú árvízkészültséget hirdetett. A napok óta tartó esőzések miatt több patak is kiöntött, a legaggasztóbb a helyzet Peres és Miszlóka városrészekben, valamint a Luník IX lakótelepen.&nbsp;</p>

Kassán az új kórház és az amfiteátrum közötti útszakaszon (Trieda SNP) keletkezett egy nagyobb kátyú a lezúduló víz miatt. Linda Šnajdárová városi szóvivő fokozott óvatosságra intette az erre közlekedő autósokat. A tűzoltóknak több épület és családi ház pincéjéből is szivattyúzniuk kellett a vizet. A Kassa-vidéki járásbeli Tornát (Turňa nad Bodvou) és Ájfalucskát (Hačava) összekötő III/3306 számú utat teljesen lezárták a forgalom elől az úttestre potyogott kövek, faágak és a vízátfolyások miatt. Hernádcsányon (Čaňa) a rendőrkapitányság épületéből kellett kiszivattyúzni a feltörő talajvizet. Másod-, illetve harmadfokú árvízkészültségről számolt be a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) Dél- és Közép-Szlovákia egyes területein. 183 centiméteresre emelkedett a nógrádszentpéteri Öreg folyó vízszintje a Nagykürtösi járásban. A lévai járásbeli Felsőszemeréden a folyó vízszintje délután elérte a 330 centimétert. A SHMÚ az árvízveszély miatt harmadfokú riasztást adott ki a Rimaszombati, Nagyrőcei és Rozsnyói járásra.  Csütörtökön is folytatódik országszerte a szeles, esős idő . Északon havazásra lehet számítani, a 900 méter feletti területeken akár 30-50 centiméternyi friss hó is hullhat. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet elsőfokú riasztást edott ki az erős szél miatt, amelynek erőssége elérheti a 80 km/órát is. Keleten kiadós esőzésekre kell számítani, holnap akár 30-50 milliméternyi csapadék is hullhat. (tasr, shmu.sk) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?