Dostálék feljelentették a Smert, Ficót is megbüntetnék

Pozsony |

<p>Adócsalás miatt tett feljelentést a Polgári Konzervatív Párt (OKS) a Smer és a kormány vezető tisztviselői ellen. A feljelentést eljuttatták a Főügyészségnek és a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnek (NaKA) is - tájékoztatott Ondrej Dostál, a párt elnöke.&nbsp;</p>

A feljelentést Dostálék a Trend hetilap tegnap megjelent cikkére alapozzák, mely szerint a kormány is érintett a kelet-szlovákiai TTC vállalat nagyszabású adócsalási ügyében. Ezt az egyik első számú vádlott, Milan Ch. is megerősítette a hetilapnak.   Az ügyben a Belügyminisztérium kiadott egy közleményt, melyben tagadják a vádakat. Eszerint az sem igaz, hogy az ügyben egyáltalán nem folyik nyomozás. Milan Ch. és az érintett további 50 adócsaló ellen még 2012-ben indított eljárást a rendőrség - hívja fel e figyelmet a tárca közleménye.   AZ OKS indítványozta azt is, hogy a parlament összeférhetetlenségi bizottsága indítson eljárást a kormányfő, Robert Fico ellen tegnapi postai akciója miatt.  A gazdasági tárca  tegnap kezdte meg a gázszolgáltatók ügyfelei által tavaly befizetett gázdíjak egy részének visszafizetését. Robert Fico kormányfő Vazil Hudák gazdasági miniszter társaságában személyesen adta postára az első csekkeket Pozsonyban. Dostálék szerint ezzel a lépéssel állami pénzeket használt fel kampánycélra. A gázdíj-visszafizetés mintegy 47 milliójába kerül az államnak,  további 1 millió euró a postaköltség - mutattak rá. Az OKS szerint Fico tegnapi postai látogatásával és az itt tartott sajtótájékoztatóval megsértette a közérdek védelméről szóló, a köztisztviselőkre vonatkozó alkotmánytörvényt. Dostálék szerint Ficót a havi fizetése 12-szeresének megfelelő pénzbüntetéssel kellene sújtani. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?