Elhunyt Clarence "Blowfly" Reid amerikai rapper

<p>Életének 77. évében elhunyt Clarence Reid, művésznevén Blowfly amerikai rapper. A hír a zenész dobosa, Tom Bowker közölte Reid Facebook-oldalán.&nbsp;</p>

A rapper szóvivője is megerősítette gyászhírt a Rolling Stone magazinnak. Csak az elmúlt hetekben derült ki, hogy Reid egy floridai hospice-ba vonult, májrákban szenvedett. Utolsó albuma 77 Rusty Trombones címmel februárban jelenik meg.
    
Reidet a hiphop keresztapjaként is emlegették, mert nagy hatással volt a műfaj kialakulására. Több sztár, például Beyonce vagy a Wu Tang Clan is készített feldolgozást dalaiból. 
    
"Megvolt az a kiváltságom, hogy együtt játszhattam Blowfly-jal. Nyugodj békében, Clarence Reid" - írta Twitter-oldalán Flea, a Red Hot Chilli Peppers basszusgitárosa. 
    
Clarence Reid 1971-ben adta ki első albumát The Weird Wild World of Blowfly címmel, azóta 25 albuma jelent meg, köztük a Porno Freak, a Blowfly's Party, a Blowfly and the Temple of Doom és a Fahrenheit 69. 2011-ben Jonathan Furmanski dokumentumfilmben mutatta be Blowfly életét. 
    
Bár szókimondó szövegeivel sohasem került be a népszerű zenék közé, számos hiphop sztárra volt nagy hatással zenéjével és fellépéseivel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?