Várják a kérvényeket az állami lakáshitelekre

Pozsony |

<p>A kedvező lakáshitelek iránt érdeklődők a támogatási programok többségében már benyújthatják&nbsp;kérvényeiket&nbsp;az Állami Lakásfejlesztési Alaphoz. Érdemes minél előbb lépni, hiszen az alap anyagi lehetőségei végesek, és a&nbsp;kérvényeket&nbsp;a beérkezés ideje alapján bírálják el.&nbsp;</p>

Január 15-étől a települési és megyei önkormányzatok valamint a nonprofit szervezetek már benyújthatják kérvényeiket a bérlakások építésére vagy vásárlására igényelhető hitelekre. Nem szabadna késlekedniük, hiszen a végső határidő számukra február 28., vagyis aki addig nem nyújtja be a kérvényt, idén már biztosan nem jut pénzhez. Ezt a kölcsönt vállalkozók is igényelhetik, ők azonban a kérvényeiket április elseje és május 31. között nyújthatják be. A települési és megyei önkormányzatok a szociális otthonok építésére vagy felújítására január 15. és június 30. között igényelhetnek hitelt az alaptól. A társasházak felújítására igényelhető kölcsönre már szintén benyújtható a kérvény, a végső határidő ezek esetében október 31. Azok a magánszemélyek, akik új lakás vásárlására vagy a régi lakásuk felújítására igényelnek kölcsönt, csak április elsejétől nyújthatják majd be a kérvényeiket, a végső határidő pedig számukra is október 31. 
Megéri tájékozódni 

Az Állami Lakásfejlesztési Alap (Štátny fond rozvoja bývania) központja Pozsonyban található, a kérvényeket azonban a lakásvásárlás és a társasházak felújítása esetén a járási központok városi hivatalaiban, a többi esetben pedig a megyeszékhelyek járási hivatalaiban kell benyújtani. Itt juthatnak bővebb információkhoz az alap által folyósított hitelekről és támogatásokról is. 

A hivatalok elérhetőségeit és a legfontosabb információkat a lakásfejlesztési alap honlapján (www.sfrb.sk) találhatják meg az érdeklődők. Ha a városi vagy járási hivatal elfogadja a kérvényt, ezt regisztrálják az alap elektronikus rendszerében. Az alapnak 110 napja van a kérvény elbírálására, ezt követően értesítik az igénylőt, hogy megkapja-e a hitelt vagy sem. 

Van elég pénz 

„Az alap költségvetése az idei évre 156 millió euróval számolt, további 200 millió euró maradt fenn azonban tavalyról is. Idén így nagy valószínűséggel minden olyan kérvényt el tudunk majd fogadni, amely teljesíti a formai követelményeket” – nyilatkozta Dana Pištová, az Állami Lakásfejlesztési Alap vezérigazgatója. 
(viv, TASR)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?