Fütyülnek a külföldön élők a választásokra

Pozsony |

<p>A külföldön élő szlovák állampolgárok is leadhatják a voksukat a március 5-ei parlamenti választásokon. A lehetőséggel azonban csak 1173-an kívánnak élni.</p>

A belügyminisztérium nem vezet pontos nyilvántartást a külföldön élő, szavazásra jogosult állampolgárokról, de egyéb becslések szerint számuk 200-300 ezerre tehető. A kérvények száma még mérsékelten emelkedhet a napokban, mivel néhány külföldön élő állampolgárnak még adatpótlást kell benyújtani, de az emelkedés már nem lesz számottevő. A postai úton történő szavazást pénteken, január 15-én éjfélig lehetett kérvényezni, e-mailben vagy levélben.  A legtöbb szlovák állampolgár, aki külföldről akar szavazni, Csehországban él, őket a Németországban és Ausztriában élők követik. Az Egyesült Államokból 50, Kanadából 30, az Egyesült Arab Emírségekből 40 kérvény érkezett, de élnek választani vágyók Új-Zélandon, Kenyában, a Dél-afrikai Köztársaságban, és Barbadosban is.  Akik a szavazás ezen formája mellett döntenek, január 30-án postán kapják meg a szavazólapokat, melyet majd vissza kell küldeniük. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?