Budapest ideiglenesen átadta a szlovák bíróságnak Jozef Roháčot

Budapest |

<p>Február 22-éig a Fővárosi Törvényszék átadta a szlovákiai besztercebányai büntetőbíróságnak Jozef Roháčot - közölte az MTI megkeresésére a magyar bíróság pénteken.&nbsp;</p>

A bíróság azt írta: "a más ügyben előzetes fogva tartásban lévő Jozef R. terheltet a Fővárosi Törvényszék 2016. január 7-i jogerős végzése értelmében 2016. január 11-től 2016. február 22-ig ideiglenesen átadja a Besztercebányai Büntetőbíróság előtt folyamatban lévő büntetőügyben elrendelt igazságügyi szakértői vizsgálat végrehajtása céljából a szlovák hatóságnak". 

Hozzátették: a szlovák hatóság az ideiglenes átadás időtartama alatt köteles őrizetben tartani a terheltet és a szlovákiai eljárás befejezését követően haladéktalanul, de legkésőbb február 22-ig visszaadni a magyar hatóságnak. 
    
Kitértek arra, hogy a vádlottal szemben Magyarországon folyamatban lévő büntetőeljárásban legközelebb február végén tart tárgyalást a magyar bíróság.
    
Jozef Roháč összevont büntetőpere az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében 2014 novemberében kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken. A bíróság korábban azért döntött a két ügy egyesítéséről, mert mindkettőnek Jozef Roháč a vádlottja. 
    
A szlovák férfit azzal vádolja az ügyészség, hogy 1998-ban egy ismeretlen megbízásából lelőtte Fenyő Jánost, a Vico vállalatcsoport vezetőjét, Portik Tamás megbízásából pedig a budapesti Aranykéz utcában felrobbantotta - a Boros Tamásként emlegetett - Boros Józsefet, mert terhelő vallomást tett megbízójára egy másik bűnügyben. A büntetőeljáráshoz augusztusban egyesítette a Fővárosi Törvényszék az alvilágban Cinóberként ismertté vált D. Ferenc elleni, 1996 decemberében elkövetett emberölés ügyét is, amelyben a gyilkossággal Jozef Roháčot, felbujtóként pedig az Energol Rt. két korábbi igazgatóját, Portik Tamást és F. Attilát vádolják.
    
A Kisalföld csütörtökön írt arról, hogy Magyarország átadta a szlovák hatóságoknak Jozef Rohácot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?