Csúcson az állami lakástámogatás

Pozsony |

<p>Az állami lakástámogatások nagyságát tekintve a tavalyi év volt az egyik legsikeresebb Szlovákia történetében. 2014-hez képest csaknem a felével nőtt a támogatások összege.</p>

Az állam az elmúlt évben több mint 260 millió eurós támogatást folyósított lakásvásárlásra és -felújításra kedvező kölcsönök formájában.  František Palko közlekedési és építésügyi államtitkár szerint ebből az összegből több mint 42 ezer lakás támogatására futotta, ami 60 százalékkal több, mint az előző évben. A legtöbb támogatást – nagyjából 198 millió eurót – a lakóházak felújítására fordították. Ez az összeg 80 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A támogatást kérvényezőknek ráadásul egyre nagyobb az esélyük, az Állami Lakásfejlesztési Alap (ÁLA) ugyanis az 1300 kérvénynek csupán alig az ötödét utasította vissza. Az ÁLA költségvetését az uniós támogatásoknak köszönhetően az eredeti 174 millióról tavaly több mint 400 millió euróra sikerült növelni. Az alap költségvetése az idei évre 152 millió euróval számol, további 200 millió euró maradt fenn azonban tavalyról is. Idén változnak a jogszabályok is: a települések ennek köszönhetően a bérlakások építéséhez már a költségek száz százalékára igényelhetnek kölcsönt. (vlv, TASR) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?