Ösztöndíj határon túli fiatal magyar oktatók részére

<p>A szülőföldi&nbsp;fiatal&nbsp;oktatói&nbsp;ösztöndíj&nbsp;a 2015/2016-os tanév tíz hónapjára szól. A támogatás havi összege ötvenezer forint, azaz ötszázezer forint a tanév egészére.&nbsp;</p>

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Balassi Intézet az ösztöndíjjal a határon túli magyar felsőoktatási intézményekben oktató és kutató fiatal, később tudományos fokozattal rendelkező minősített oktatók számának növelését célozza. Jelentkezhetnek azok a magyar nemzetiségű személyek, akik a 2015/2016-os tanévben szülőföldi felsőoktatási intézményekben oktatói tevékenységet folytatnak. A pályázaton ösztöndíjban részesíthető oktatók száma legfeljebb 80 fő. Az ösztöndíjasok régiók közötti megoszlására az egyes régiókban beérkezett érvényes pályázatok figyelembe vételével az Értékelő Bizottság tesz javaslatot. 
 Szlovákiában pályázhat minden olyan, 2015. július 1-én a 38. életévét be nem töltött szlovák állampolgár, aki a 2015/2016-os tanévben valamely szlovákiai állami felsőoktatási intézményben vagy főállású oktatóként vagy kutatóként dolgozik és ?vagy órarenden kívüli rendszeres dokumentálható oktatói tevékenységet végez magyar nyelven olyan egyetemen és olyan képzésben is, ahol nincs magyar nyelvű oktatás. A pályázaton való részvételnek nem akadálya a magyar állampolgárság (azaz a kettős állampolgárság) megléte. A pályázatokat benyújtani a Balassi Intézet elektronikus „Ügyfélkapu” felületén keresztül lehet: http: ??sao.bbi.hu Az elektronikus adatlap beküldési határideje: 

2016. január 11., 24 óra. 

Az adatlap kinyomtatott és aláírt formájának és papír alapú kötelezően csatolandó mellékletek postai beérkezésének vagy személyes benyújtásának határideje: 

2016. január 12., 15 óra. 

A pályázatokat – ajánlott küldeményként – az alábbi címre kell küldeni, vagy személyesen leadni: Združenie za spoločné ciele – Szövetség a Közös Célokér, 945 01 Komárno, Námestie Kossutha 3.  A pályázásból kizáró feltételek:• Nem pályázhatnak a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alá nem tartozó személyek. 
• A Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező személyek. 
• Azok, akik a pályázat benyújtásakor még nem vettek részt a doktori (PhD/ DLA vagy azzal egyenértékű) képzésben. 
• Akik csak a magyarországi felsőoktatási intézmények határon túli kihelyezett képzésében folytatnak oktatási tevékenységet. 
• A Magyarországon államilag támogatott doktori képzés résztvevői. • Azok, akik a 2015/2016-os tanévre az EMMI és a Balassi Intézet más közös pályázata alapján ún. miniszteri ösztöndíjban vagy a szülőföldi mester vagy doktori képzésükre támogatásban részesülnek, valamint más nemzetközi egyezményen alapuló, vagy más magyar állami támogatásban részesülő személyek.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?