Aki menhelyről választ kutyát, nem fizet ebadót

Aki menhelyről választ kutyát, nem fizet ebadót
Léva |

<p>Új rendelettel támogatja a város azokat a lévai állattartókat,&nbsp;akik&nbsp;a városi&nbsp;menhelyről&nbsp;fogadnak be&nbsp;kutyát. Nekik a január 1-jétől hatályos rendelet szerint egy évig nem kell ebadót fizetniük.</p>

Léván a lakásban tartott kutyáért évi 36, a családi házban tartott után évi 11 eurót fizetnek a lakosok. Ha a kutya gazdája igazolja nyilvántartásba vételkor, hogy az állatot a lévai menhelyről fogadta örökbe, mentesül az éves ebadó befizetése alól. A lévai állatmenhelyet két évvel ezelőtt a lakosok kérésére költöztették át a Major utcából a lövöldéhez közeli telekre. A Boldog Otthont Polgári Társulás továbbra is várja az önkéntesek, az állatvédők jelentkezését, akik részt vennének a munkában. A kóbor állatok befogásán túl más tervei is vannak a társulásnak, természetvédelmi, környezetvédelmi foglalkozásokat szeretnének tartani gyerekeknek, továbbá felvennék a kapcsolatot a gyermekotthonok lakóival. 
 A tényleges örökbefogadás mellett a lévai menhelyen lehetőség van a virtuális örökbefogadásra. Ezzel az is támogathatja a létesítményt, aki nem tudja befogadni a gazdira váró állatokat. Tavaly 546 kóbor kutyát mentettek meg. Léván egy év alatt 432 kutya talált gazdára és az állatvédők jóvoltából 91 otthonról elkószált eb került vissza a gazdájához. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?