340 új munkahely létesülhet Nagyidán

Nagyida |

<p>A IEE Sensing Slovakia nevű vállalat 12,6 millió eurós beruházást tervez megvalósítani a községben.</p>

A beruházásból megvalósuló üzemben legfőképpen azokat a szenzorokat gyártják majd, amelyek azt érzékelik, hogy bekapcsolták-e az autóban a biztonsági övet. A fejlesztés következtében az üzem gyártókapacitása jelentősen megnövekedik. 2014-ben 13,7 millió ilyen szenzort állítottak elő, a tervek szerint 2018-ban már 24,1 millió darabot gyártanak majd. A fent említett szenzoron túl más, az autókban használatos érzékelőket is készítenek majd az üzemben. 

 A gazdasági minisztérium a beruházásról kiadott közleményében azt írja, hogy a befektető egy kutató fejlesztő részleget is tervez. Ennek létrehozásában és működtetésében a szlovákiai egyetemekre is számítanak.

 IEE Sensing Slovakia már benyújtotta a befektetést ösztönző intézkedések iránti igényét a kormányhoz. Összesen 4,6 millió eurós támogatást szeretnének kapni. A tárca közleménye szerint ezt úgy valósítanák meg, hogy adókedvezményeket kapna a befektető. Ezt az intézkedést azonban még a kormánynak is jóvá kell hagynia.

A szlovákiai vállalat a  IEE Group tagja. Ennek a csoportnak a székhelye a Kínához tartozó Hongkongban van. A csoport a 2013-as évben összesen 1 658 személyt foglalkoztatott és 156 millió árbevétele volt.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?