19 millió telefonhívás szilveszter éjjelén

19 millió telefonhívás szilveszter éjjelén

<p>Több mint 19 millió hívás, 12,5 millió SMS, és csaknem 330 ezer MMS &ndash; ez volt a szlovákiai szolgáltatók szilveszteri forgalma. A hívások száma a 2014-es adathoz képest csökkent, az SMS-ek és az MMS-ek száma, és az adatforgalom emelkedett.</p><p>&nbsp;</p>

Az Orange ügyfelei csaknem 9 millió hívást bonyolítottak le az év utolsó napján, és az újév első óráiban. Amint az várható volt, a legnagyobb forgalom az éjfélt megelőző és követő órában volt, ekkor 1 610 482 alkalommal nyomták meg a hívás gombot. Üzenetekből több mint 5 milliót küldtek a legnagyobb szolgáltató ügyfelei, multimédiás üzenetből 63 ezret. A várakozásoknak megfelelően jelentősen nőtt a mobilinternetezés, az Orange 52 746 GB-nyi adatforgalomról számolt be lapunknak. Alexandra Piskunová, az Orange szóvivője elmondta, az adatforgalomból 13 ezer GB-nyi adatot már a szupergyors 4G-hálózaton bonyolították le az ügyfelek.

Az O2 csaknem 5 millió hívásról számolt be, szintén a 23 és 1 óra közötti időszak volt a legintenzívebb. Szöveges üzenetből csaknem 3,9 milliót küldtek az O2 ügyfelei, MMSből pedig több mint 144 ezres volt a forgalom. Ahogy azt Martina Jamrichová, az O2 szóvivője elmondta, jelentősen nőtt az adatforgalom, a tavalyi mennyiség háromszorosát fogyasztották el az ügyfelek.

A Telekom 5,25 millió hívásról, 3,6 millió SMS-ről és 122 ezer MMS-ről számolt be lapunknak. A hívások számában némi csökkenés tapasztalható, míg az SMS-ekből több mint négyszázezerrel, MMS-ekből több mint 45 ezerrel küldtek többet az ügyfelek.

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"214370","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"193","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?