Csaknem 40 millió SMS-t küldtünk

<p>Csaknem 12,5 millió hívás, 39,5 milliót meghaladó SMS, és 1,33 millió MMS &ndash; ez a szlovákiai mobilszolgáltatók forgalma december 24-én. A három szolgáltató, azaz az Orange, az O2 és a Telekom lapunkhoz eljuttatott adataiból kiderül, hogy idén a hívások száma némi csökkenést mutat a 2014-es adatokhoz képest, ám az SMS-ek és az MMS-ek száma jelentősen nőtt.</p>

 Bár nem minden szolgáltató hozta nyilvánosságra az adatforgalmat, ám valószínűsíthető, hogy a mobilinternetes forgalom is jelentősen növekedett az előző évhez képest.

Az Orange ügyfeleinek forgalma idén 3,8 millió hívás, 16,8 millió SMS és csaknem 737 ezer MMS. A hívások száma némi csökkenést mutat, míg SMS-ből és MMS-ből többet küldtek az Orange ügyfelei. A legnagyobb növekedést az adatforgalomban regisztrált a szolgáltató, az ügyfelek 40 724 GB-nyi adatot forgalmaztak december 24-én, ami 31 százalékos növekedés az egy évvel ezelőtti adathoz képest. Az adatforgalom több mint harmadát már a leggyorsabb 4G hálózaton bonyolították az Orange ügyfelei.

Az O2 szintén némi csökkenésről számolt be a hívások számában (4,18 millió), ám az SMS-ek és az MMS-ek száma növekedést mutat (11,1 millió és 340 ezer). Hívások szempontjából a 10–11 óra közötti idősáv volt a legnépszerűbb (458 384 hívás), a legtöbb SMS-t és MMS-t pedig délután kettő és három óra között küldték az O2 ügyfelei (1 108 481 SMS, 28 374 MMS).

A Telekomnál mindhárom adatnál növekedés volt december 24-én, a legjelentősebb növekedést az SMS-eknél regisztrálta a szolgáltató, 3,5 millióval több SMS-t küldtek az ügyfelek, mint egy éve (11,56 millió) – ez ötször több mint egy átlagos nap. Az MMS-ekből 254 ezret küldtek a Telekom ügyfelei, hívásokból pedig 4,47 millió volt december 24-én.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?