Defibrillátor a benzinkutakon

Szelincs (Zeleneč) |

<p>Defibrillátor&nbsp;készüléket helyeztek el a D1-es autópálya szelincsi pihenőjének üzemanyagtöltő állomásán. A szerkezet életet menthet, csak az instrukcióit kell követni.&nbsp;</p>

Már tíz benzinkúton van automatikus hordozható defibrillátor, amely képes diagnosztizálni a szívritmuszavar okát és elektronikus impulzussal helyreállítani a szívműködést. A készülék az orvosi segítség megérkezéséig hangutasításokkal vezényeli le az elsősegélynyújtást. Az elektródák mellkasra helyezése után elemzi a szívritmust, ha kell, elindítja az elektronikus impulzust. A benzinkúton dolgozók megtanulták használni a gépet, de a feladatot egy laikus is el tudja végezni. 

A készülékek a Falck Academy vállalat jóvoltából kerültek az állomásokra, a cég emberei tanították meg az alkalmazottaknak a defibrillátor használatát. „A Slovnaft benzinkutakon összesen naponta több mint 150 ezer ember megfordul, tizedrészük azokon a benzinkutakon, amelyeket defibrillátorral szereltünk fel” – mondta Timea Reicher, a Slovnaft vezető munkatársa. „A készülék életet menthet, ezért helyeztük el ezeket a legfrekventáltabb benzinkutakon” – mondta Martin Demčák a vállalat munkavédelmi részlegének igazgatója. Az autópálya szelincsi (Zeleneč), lejtősi (Sverepec), alsószerdahelyi (Dolná Streda), vágzamárdi (Zamarovce), ivachnófalui (Ivachnová), csorbai (Štrba), malý šariši és sekulei pihenőhelyén található töltőállomásokon vannak defibrillátorok. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?