Ákos és Kövér megmondta, hogy mi a nők dolga

Budapest |

<p>Kovács Ákos, az ismert magyarországi popsztár és Kövér László, Magyarország Országgyűlésének elnöke a közelmúltban olyan kijelentést tettek, melyben megmondták, szerintük mire való a nő: szülni, miközben valakitől mindig függjenek.</p>

Hatalmas a felháborodás a legnagyobb közösségi oldalon Kovács Ákos nőkről szóló kijelentései miatt. Sokan visszaváltják, illetve eladásra kínálják az interneten az előadó mai és holnapi Aréna koncertjére szóló jegyüket. A popsztár az Echo TV-ben adott hangot azon véleményének, hogy a nőknek nem az a dolga, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak, hanem „a női princípiumot beteljesíteni… Hogy mondjuk, valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni. Anyának lenni”.

A kérdéses interjút ide kattintva meg is nézhetik. Ákos véleményét arról, hogy mire valók a nők a videóban 9:10-től mondja el.

A rajongók reakciói sem maradtak el. Íme, egy jellemző komment a mai Ákos-koncert Facebookoldaláról, amelyet később töröltek, feltehetően a tiltakozó hozzászólások miatt: „Sajnos nem tudok menni, egész este vacsorát főzök az uramnak, ezzel beteljesítve a női princípiumot. Azt még nem tudom, hogy szülök-e aznap, de ha igen, mindenképp csak a saját unokámat. Egyébként Ákos: nem fájt nagyon a műtét? Tudod, amikor kivették a gerinced!”

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"212866","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"287","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"420"}}]]
Kövér: A nő legmagasabb önmegvalósítása a szülés

Kövér László sokakat felháborító szavai szerint a nők önmegvalósítását a gyermekszülésnek kellene jelentenie.

“Nem akarjuk Magyarországot férfigyűlölő nők és a nőktől rettegő feminin férfiak, a gyermekekben/családokban csak az önmegvalósítás akadályát látó jövőtlenség társadalmává tenni. Azt szeretnénk, ha fiaink nem csak tanulhatnák, hanem értenék is Petőfinek ‘Ha férfi vagy, légy férfi’ című versét, ha lányaink pedig az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk” – mondta Kövér László a Fidesz vasárnapi kongresszusán.

 Tiltakozás és a felrobbanó internet

A politikus és a popsztár kijelentésére ellen tiltakoztak a nőjogi szervezetek, illetve az internet kreatív rétege is felkapta a témát. A közösségi hálót elárasztották a szülést, kövér Lászlót és Ákost összekötő mémek, karikatúrák. Ennek egyik legjobban sikerült darabja Ákos Helló című dalának paródiája, amit ide kattintva hallgathatnak meg.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?