Merkel: Németországnak létfontosságú Schengen

Berlin |

<p>Németországnak létfontosságú a belső határőrizet nélküli schengeni övezet fennmaradása, ezért támogatja az Európai Bizottság javaslatát az övezet külső határainak védelmét szolgáló uniós intézmény kiépítéséről - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn pártja karlsruhei kongresszusán elmondott beszédében.</p>

A pártelnök-kancellár szerint az európai menekültválság Schengen "első nagy próbatétele", amely rögtön meg is mutatta, hogy a rendszer a külső határok őrizetében még "nem nőtt fel a feladathoz". Ezt a gondot a brüsszeli bizottság rövidesen bemutatandó javaslata alapján kell orvosolni - vélekedett.    Angela Merkel kiemelte: "nincs még egy ország az Európai Unióban, amelyik annyira erősen rá van utalva Schengenre, mint Németország", hiszen Németországé a legnagyobb uniós gazdaság, az EU közepén fekszik és sok szomszédja van.    A politikus megerősítette a menekültválság megoldásával kapcsolatban sokat idézett jelmondatát, miszerint "sikerülni fog", és hitet tett amellett, hogy "érezhetően csökkenteni" kell a Németországba érkező menedékkérők számát. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?