Bezárták a Galandia termálfürdőt

Galánta |

<p>Ideiglenesen bezárják a Galandia Termálfürdőt. A Galántai Városi Hivatal és Peter Paška polgármester tegnap közleményben értesítette a lakosokat a termálközpont ideiglenes bezárásáról. Kérdés, mikor nyithat újra a fürdő.</p>

A Galandiát nyolc éve nyitották meg, nyáron és télen is várja a látogatókat. „Galánta városa úgy döntött, átmenetileg bezárja a fürdőt. Sürgős munkákat kell elvégezni a komplexumban. Szeretnénk megelőzni, hogy a fürdő veszélyessé váljon és meg akarjuk őrizni az épület értékét, hogy megfelelő esztétikai és higiéniai környezetben fogadhassuk a látogatókat” – írta közleményében Peter Paška.

Az épület nem felel meg a higiéniai és a biztonsági követelményeknek. „Eddig csak karbantartással kapcsolatos munkákat végeztek, a törvény viszont kötelezi a tulajdonosokat, hogy megfelelő műszaki állapotban tartsák az épületet. A következő nyári szezon megnyitása előtt szükség van erre a lépésre” – írta Paška.

A polgármester a közleményben arra kéri Iveta Mihalíková igazgatót, hogy a kényszerszünet alatt minimalizálja a működési költségeket. A termálcentrumot tegnap zárták be. Az épület komplex átvizsgálása után ütemezik be a következő lépéseket. Egyes értesülések szerint sérült az épület statikája, ezt azonban nem erősítette meg a polgármester.

 Dolgozókat nem bocsátanak el a fürdőből. A Galandia vállalat a városé. Az önkormányzat már a 2007-es megnyitáskor nyolc és fél millió koronával támogatta a termálközpontot, ezt azóta visszafizette a cég. Tavaly ősszel újabb dotációra szorult a fürdő, ötvenezer euró, egyszázalékos kamatú kölcsönt hagytak jóvá a képviselők az anyagi gondokkal küzdő vállalatnak. Az eredeti feltételek szerint négy éven belül kellett volna törleszteni a kölcsönt, de módosítottak a feltételeken, mert a fürdő nem tudott fizetni. Ősszel új igazgató került a termálfürdő élére, ezzel egy időben több akcióval, kedvezményes bérletekkel, jegyekkel kedveskedtek a vendégeknek. Iveta Michalíková Ladislav Majerníket váltotta a poszton. A fürdő honlapján tegnap még nem volt hír a kényszerszünetről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?