VIDEÓ: Lélegzetelállító fényjáték a Szent Péter-bazilika homlokzatán

Vatikánváros |

<p>Felhőket, oroszlánokat, lepkéket, szennyezett levegőt és sivár termőföldeket ábrázoló képek borították be a Szent Péter-bazilika homlokzatát az irgalmasság jegyében meghirdetett szentév keddi nyitónapjának estéjén: a lenyűgöző fényjáték az ENSZ múlt héten kezdődött párizsi klímavédelmi csúcstalálkozójának témáját idézte.</p>

Az egyház történetében ez volt az első alkalom, hogy a szentév alkalmából ilyen látványos műsort rendeztek a Vatikánban. A Fiat lux (Legyen világosság!) című műsor ezreket vonzott a Szent Péter térre.

Az egyórás fényjáték során a világ legjobbjai közé tartozó fotósok, köztük a brazil Sebastiao Salgado, az amerikai Joel Sartore és a francia Yann Arthus Bertrand munkáit vetítették ki a bazilika homlokzatára.

A vetítést nem zene, hanem a természet hangjai, viharok zúgása, madárcsicsergés és hosszú csendek kísérték.

A Világbank által támogatott kezdeményezés célja, hogy hangsúlyozza a katolikus egyház környezetvédelem iránti elkötelezettségét.

Az ENSZ múlt héten megkezdődött párizsi klímavédelmi csúcstalálkozójának nyitónapján Ferenc pápa arra figyelmeztette a világ vezetőit, ez az utolsó lehetőségük, hogy megállapodásra jussanak a globális felmelegedés lassításáról.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"212057","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?