Az amerikai diplomáciai utazások szinte összes rekordját megdöntheti John Kerry

Washington |

<p>Az amerikai diplomáciai utazások szinte összes rekordját megdöntheti John Kerry amerikai külügyminiszter, ráadásul úgy, hogy még hátra van egy év hivatali ideje - közölte az AP amerikai hírügynökség hétfőn.</p>

A külügyi tárca honlapján közzétett információk alapján John Kerry már lehagyta Hillary Clinton korábbi külügyminisztert, pedig ő négy évig állt a tárca élén, s szintén rengeteget utazott.     Az amerikai külügyi tárca közlése szerint Hillary Clinton külügyminiszterként 953 733 mérföldet (1 539 712,5 kilométert) utazott négy éves hivatali ideje alatt, míg Kerry december 4-el lezárult európai utazásával - kevesebb mint 3 év alatt - 957 744 mérföldet (1 541 339,56 kilométert) tett meg. Az AP szerint az sem mellékes, hogy Kerrynek idén eltört a lába, és gipszelni kellett - emiatt néhány útja elmaradt.      Kerry emellett több napot töltött repüléssel, mint Clinton, ugyanis a jelenlegi külügyminiszter 87 napot (2088 órát), Clinton pedig 86,8 napot (2084 órát) ült repülőn.     Clinton egyelőre vezet a meglátogatott országok számát illetően. A demokrata színekben induló elnökjelölt-aspiráns 112 országban járt négy év alatt, Kerry viszont - részben azért is, mert számos országban többször is járt - csak 77-ben tett látogatást.    Előrejelzések szerint ha nem történik semmi váratlan fejlemény, John Kerry még Condoleezza Rice korábbi külügyminiszter rekordját is megdöntheti: az 1,06 millió mérföld (1 705 904,64 kilométer) repülési távot. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?