Di Caprio és Redford is megérkezett a párizsi klímacsúcsra

Párizs |

<p>Leonardo di Caprio, Robert Redford, Patti Smith, Raoni brazíliai indián törzsfőnök és több száz - közöttük Rio de Janeiró-i, New York-i és accrai - városvezető érkezett Párizsba pénteken, hogy támogassa az általános felmelegedés elleni harcot.</p>

"Meg tudjuk oldani a legnagyobb kihívásokat is, ha hajlandóak vagyunk együttműködni" - hangoztatta Leonardo di Caprio a párizsi Városházán összegyűlt polgármesterek előtt, miközben a tárgyalóknak csak néhány órájuk maradt arra, hogy szombaton előterjesszék a megállapodás tervezetét.

"Talán életünk legfontosabb konferenciájára gyűltünk itt össze" - tette hozzá az amerikai színész és producer, ismert környezetvédő. "A küldöttek választhatnak. Bátortalanok, és olyan megállapodást kötnek, amellyel a becsületüket mentik, vagy előrelépnek, és olyan megállapodást kötnek, amellyel megmenthetik bolygónkat".

A szolid eleganciával, öltönyben és nyakkendőben megjelent hollywoodi sztár tízperces beszédet mondott a városvezetőknek, merészségre és bátorságra szólítva fel őket.

A színész emlékeztetett arra, hogy a korábbi klímakonferenciák nem jutottak túl sokra. "Ennek másnak kell lennie" - hangoztatta. 

"Megvan hozzá a technológia. Amire szükség van, az az akarat, és hogy önök e mozgalom élére álljanak" - mondta di Caprio tapsvihar kísérte beszédében.

Az Anne Hildago párizsi polgármester és Michael Bloomberg volt New York-i polgármester és városi klímavédelemért felelős ENSZ-követ szervezte polgármesteri értekezlet "hallatni kívánja a városvezetők hangját, és döntéseket akar hozni", amelyeket szombaton juttatnak el a le Bourget-ben tárgyalókhoz.

A Párizs melletti Le Bourget-ben folyó ENSZ-klímaértekezleten a 195 ország küldöttsége pénteken szemét az órára függesztve próbált kompromisszumos megoldást találni a megállapodáshoz, amelyet szombat délben kell közzétenniük. Hétfőn a minisztereken a sor, hogy december 11-ig megszülessen az átfogó egyezmény, amely az általános klímaváltozást hivatott kordában tartani. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?