Messi, Neymar vagy Ronaldo kapja az Aranylabdát

<div>A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfői bejelentése szerint Lionel Messi, Neymar és Cristiano Ronaldo maradt versenyben az év legjobb játékosának járó FIFA-Aranylabdáért.</div><div>&nbsp;</div>

A FIFA és a France Football magazin október 20-án hozta nyilvánosságra annak a 23 futballistának a nevét, akik közül kikerül a győztes. A jelöltekre október 26. és november 20. között adhatták le szavazatukat a FIFA-tagállamok válogatottjainak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, illetve az országok delegált újságírói.    Az elmúlt szezonban triplázó, azaz a spanyol bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is győztes FC Barcelonából - Messi és Neymar személyében - két játékos is bekerült a legjobb három közé.    Az elmúlt két alkalommal Cristiano Ronaldo kapta a díjat, azt megelőzően sorozatban négyszer Messit választották a legjobbnak.    A női győztes az amerikai Carli Lloyd, a japán Mijama Aja és a német Celia Sasic közül kerül majd ki.     Az edzők között a Copa America-győztes chilei válogatott szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli, valamint Josep Guardiola (Bayern München) és Luis Enrique (FC Barcelona) maradt versenyben az elismerésért. A legszebb gólért járó Puskás-díj döntős jelöltjei:    Alessandro Florenzi (olasz) - 2015. szeptember 16., AS Roma-FC Barcelona, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésWendell Lira (brazil) - 2015. március 11., Atlético-GO - Goianesia, brazil Goiás állami bajnokságLionel Messi (argentin) - 2015. május 30., Athletic Bilbao-FC Barcelona, spanyol Király Kupa-döntő A FIFA-gálát - ahol a győzteseket kihirdetik - január 11-én rendezik a zürichi Kongresszusi Központban.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?