Paul Walker apja is beperelte a Porschét fia halála miatt

Los Angeles |

<p>Paul Walker apja hanyagságért és gondatlanságból történt halálokozásért perelte be a Porsche autógyárat fia halála miatt.</p>

A Halálos iramban-sorozat sztárja egy Porsche 2005 Carrera GT utasa volt, amikor a barátja vezette jármű nagy sebességgel 
lámpaoszlopnak csapódott és lángra lobbant 2013 novemberében a kaliforniai Santa Claritában.

A színész apja, Paul William Walker III szerdán benyújtott keresete szerint a sportkocsi híján volt számos olyan biztonsági berendezésnek, amely megmenthette volna a filmsztár életét.

A Porsche ellen már korábban benyújtott dokumentumokból idéző kereset szerint az autónak nem volt megfelelő stabilitásszabályozó rendszere, sem olyan biztonsági berendezései, amelyek védelmet nyújtottak volna az utasoknak és megakadályozták volna az autó kigyulladását az ütközés után.

Paul William Walker III, aki egyben fia hagyatékának végrehajtója is, határozatlan összegű kártérítést követel a cégtől. 

Paul Walker lánya, a 17 éves Meadow Rain Walker, aki apja vagyonának egyedüli örököse, szeptemberben perelte be a Porschét, ugyancsak gondatlanságból való halálokozásért.

Az autót vezető Roger Rodas özvegye pedig tavaly májusban perelte be az autógyárat, elsősorban az autó nem megfelelő ütközésgátló rendszerét és nem kellően biztonságos üzemanyagtankját hibáztatva a tragédiáért. Kristine Rodas keresetével egy Los Angeles-i szövetségi bíróság foglalkozik. Az asszony most szerdán gondatlanságból történt halálokozásért is pert indított a cég ellen egy állami bíróságon.

A Porsche egyelőre nem reagált az új keresetekkel kapcsolatos megkeresésekre. A cég tagadja felelősségét a tragédiában. Az autógyár november 12-én benyújtott iratai szerint a Carrera GT-n változtatásokat hajtottak végre és nem megfelelően kezelték, és ezek a tényezők vezettek Walker és Rodas halálához.

Egyelőre semelyik ügy sem került a bíróság elé. 

A Los Angeles megyei seriff hivatala tavaly márciusban azzal zárta le a hosszadalmas szakértői vizsgálatot, hogy az autóbalesetet nem mechanikai hiba, hanem gyorshajtás okozta. A szakértői vizsgálatban azonban a Porsche szakemberei voltak a hatóságok segítségére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?