Nemzetközi konferencia az Esterházy-kastélyról

Galánta |

<p>Nemzetközi konferenciát szervez a Neogótikus Kastély Polgári Társulás és Galánta önkormányzata november 25-én a Galántai Művelődési Központ mozitermében. A konferencián az Esterházy-kastélyról és más kulturális emlékművek fontosságáról adnak elő hazai és külföldi szakemberek.</p>

Nemzetközi konferencia a kulturális műemlékek védelméről, azok előnyeiről a belföldi és nemzetközi turizmusban címmel rendeznek kongresszust a járási székhelyen. A találkozó fő célja, hogy a sikeresen megvalósított projektek által rámutassanak a kulturális emlékek felújításából származó előnyök jelentőségére az idegenforgalomban, a kereskedelemben, szolgáltatásokban, a foglalkoztatottságban és a városfejlesztésben. Külföldi és szlovákiai szakemberek segítségével szeretnék ráirányítani a figyelmet a műemlék-felújítás előnyeire, valamint a történelmi ingatlanokba való beruházás gazdasági vonatkozásaira. „Olyan véleményekkel találkozunk, hogy sok polgár lényegtelen, mi több, felesleges beruházásnak tartja a felújítást, amely a városoknak csak további költséget és gondot okoz” – olvasható a közleményben. A program délelőtti részében a Szlovák Köztársaság Műemlékvédelmi Hivatalának igazgatója, Katarína Kosová beszél a felújítások hozadékairól. Három előadás az Esterházy-kastélyról szól. Irene Huditch a kismartoni (Eisenstadt) kastélyról beszél Történelmi örökség mint turisztikai faktor – Esély vagy strukturális korlátozó tényező? című előadásában. Ezt követően Vizi István a fertődi kastélyról, a kulturális örökségről és annak gazdasági értékeiről, majd Áldozó Tamás a pápai Esterházy-kastély értékőrző felújításáról tart előadást. Délután Rostislav Koštial Ki itt a polgármester? címmel beszél arról, milyen kérdéseket tesznek fel a turisták az elhagyatott műemlékek láttán. A program végén a galántai Esterházy-kastély megmentésének történetéről tart előadást Keppert József, a Neogótikus Kastély Polgári Társulás elnöke.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?