Tojással dobálták meg Počiateket

Pozsony/Pstruša |

<div>Átadták tegnap a forgalomnak az R2-es gyorsforgalmi út új, 10,4 kilométeres szakaszát Pstruša és Krivány között. Ennek köszönhetően a déli vonalon öt-tíz perccel lerövidül az út Pozsony és Kassa között. A munkálatok befejezését nem fogadta mindenki lelkesen, Ján Počiatek közlekedésügyi minisztert a szalagvágásnál tojással dobálták meg.</div><div>&nbsp;</div>

Aki Pozsonyból közúton akar menni Losoncra, az a már meglevő, Besztercebányáig vezető gyorsforgalmi úton aránylag gyorsan eljut Zólyomig, ahol a száguldozás véget ér. Innen ugyanis Losoncig már elsőrendű úton kell araszolgatni gyakran hosszú kocsisorokban, kamionok között. Ezen a vonalon utaznak azok is, akik tovább folytatják az utat Kassára. Mindegy meddig utaznak, a célállomásukba tegnaptól ezen az útvonalon öt–tíz perccel korábban fognak eljutni. A megtakarítás tehát minimális, a sofőröket így legalább az vigasztalhatja, hogy már nem kell ácsorogniuk az építkezés miatt kialakult dugókban. Az új útszakasz Pstruša előtt kezdődik, Stožok és Gyetva községeket elkerülve egészen Kriványig tart, gyakorlatilag párhuzamosan az 1/50-es elsőrendű úttal. Az ünnepélyes szalagvágáson Ján Počiatek közlekedésügyi miniszternek az építkezést megvalósító konzorcium, a Strabag, a Doprastav és a Váhostav képviselői asszisztáltak. Utóbbi kettő viszont máig több esetben nem fizette ki a munkálatokra szerződtetett beszállító cégek jelentős részét. A konzorcium, amely közvetlenül az állammal írt alá szerződést, közel 180 millió eurót kapott ezért a projektért. Az egyik elégedetlen vállalkozó tojásokat dobált a szalagvágáson a miniszter felé. „Csaló egy banda” – kiabálta. Az ünnepélyes átadáson az OĽaNO képviselői is megjelentek „Fico mosolyog, Široký nyeregben van, az embereket meg meglopták” transzparenssel. „Ez a szlogen mindent kifejez. A kormány mosolyog, a nagy cégek a mi pénzünkből jól élnek, az emberek pedig joggal vannak felháborodva, amiért nem kapják meg pénzüket” – mondta Jozef Viskupič, az OĽaNO képviselője. Počiateket a tüntetés különösebben nem zavarta, mint mondta, ezeket az akciókat rendszerint ellenzéki politikusok szervezik. „Meggyőződésem, hogy a választások közeledtével még több ilyen megnyilvánulásnak leszünk szemtanúi” – mondta a miniszter, a Doprastav és a Váhostav adósságát nem akarta kommentálni, mint ahogy az R2-es gyorsforgalmi befejezését firtató kérdésekre is ködösen válaszolt. Ami biztosnak vehető, hogy jövőre befejezik a Zólyom–Pstruša szakaszt, ám azt, hogy mikor épül meg a zólyomi körgyűrű vagy az R2-es Kriványtól Losoncig vezető része, egyelőre senki sem tudja. (dem, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?