Lakóházra zuhant egy magánrepülő Ohioban, sokan meghaltak

Akron/Chicago/Cleveland |

<p>Lakóépületre zuhant egy magánrepülőgép az egyesült államokbeli Ohio szövetségi államban, a jármű tulajdonosa szerint 9-en tartózkodtak a fedélzeten, és valószínűleg egyikük sem élte túl a szerencsétlenséget.</p>

A 10 üléses, Hawker H25 típusú kétmotoros gép helyi idő szerint kedd este az ohioi Daytonban szállt fel és a Cleveland közelében található akroni nemzetközi repülőtéren készült leszállni, ám attól mintegy 3 kilométerre előbb átvágott egy nagy feszültségű vezetéket, majd nagy erővel egy lakóépületre zuhant, és lángra lobbant - jelentette a helyi média a rendőrségre hivatkozva. 

A tűz miatt egyelőre nem tudták meghatározni a halálos áldozatok számát, a hatóságok eddig 2 ember halálát erősítették meg. A rendőrség információi szerint az  érintett ház tulajdonosai a baleset időpontjában nem voltak otthon.

A repülőgép tulajdonosa, Augusto Lewkowicz elmondta, hogy kilencen utaztak a fedélzeten, köztük két pilóta. Mint mondta, a járműnek nem volt műszaki problémája - jelentette az Akron Beacon Journal című helyi lap, amely szerint "senki nem élte túl" a szerencsétlenséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?