Újabb házat bontanak le a Luník IX-en

Kassa |

<p>Nemsokára újabb panelházat bontanak le a kassai Luník IX lakótelepen. Most a Hrebendova utca 20&ndash;22-es számú blokkot; a tervezett munkálatok közel 110 ezer euróba kerülnek.</p>

Az elmúlt évek során hat panelházat szanáltatott le a város a lakótelepen, most pedig egy közel fél éve lakatlan, és statikailag rossz állapotban lévő blokk lebontására készülnek. A szakértők szerint a bontás előtt le kell zárni az első emeletre vezető lépcsőházat, hogy senki se juthasson be az életveszélyes épületbe. „Jelenleg a bontás adminisztratív részén dolgozunk, ennek befejezésére még 14 napunk van. A tervek szerint november közepén kezdjük meg az első falak bontását” – mondta Martin Paška, a Luník IX-en lévő panelházakért felelős ingatlankezelő vállalat technikai vezetője. Az elsődleges költségvetés szerint a város 167 ezer eurót különített el a bontási munkálatokra, a meghirdetett nyilvános közbeszerzésre négy vállalat jelentkezett, aminek köszönhetően a végső költségvetés 109 ezer euróra csökkent. A négy vállalat közül csak kettő felelt meg a kritériumoknak. A versenyt a kassai Demonta nyerte, a vállalat több alkalommal is részt vett a Luník IX-en végzett bontási munkálatokban. Az utóbbi években legalább négy és fél tonna szemetet távolíttatott el a város a lakótelepről, pár héttel ezelőtt pedig újabb nagytakarításba kezdtek, amit az önkormányzat állami támogatásból finanszíroz. A pár napon belül kezdődő bontás biztosan nem az utolsó, a következő hónapokban értesüléseink szerint még legalább két Hrebendova utcai tömbházat fognak szanálni.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?