Félkész épületet bérelne a biztosító

Pozsony |

<p>Egy félkész épület bérbevételéről kötött szerződést az Általános Egészségbiztosító volt igazgatója, ráadásul a megállapodásról Viliam Čislák egészségügyi miniszter is tudott &ndash; állítja a biztosító egyik alkalmazottja.</p>

A tárcavezető rágalmazásnak minősítette az állításokat, és perrel fenyegetőzik. Marcel Forai, az Általános Egészségbiztosító (VšZP) közelmúltban lemondott igazgatója egy olyan épület bérbevételéről kötött előszerződést, amely még fel sem épült. Az aktualne.sk hírportál értesülései szerint a megállapodás részleteiről Viliam Čislák (Smer) egészségügyi minisztert a kezdetektől részletesen tájékoztatták. Az épületet, amelybe már az idén beköltözne az állami biztosító, még nem adták át. A ligetfalui építkezési hivatal tájékoztatása szerint az engedélyeztetési folyamat lezárásához a kivitelezőnek el kell hárítania néhány hiányosságot. Az ügy pikantériája, hogy a kivitelező pénzhiány miatt egészen addig nem tudta befejezni az építkezést, amíg a VšZP nem kezdett el érdeklődni a Panon Office névre keresztelt épület iránt. Az Általános Egészségbiztosító egyébként évente egymillió euróért bérli majd az épületet. Rendkívül érdekes a Panon Office tulajdonosi háttere is. Róbert Lenčéš ügyvéd azt követően vásárolta meg a félkész irodaházat, miután a biztosító szemet vetett rá. Lenčéš neve nem ismeretlen, hiszen az első Fico-kormány idejében összefüggésbe került a faliújságtenderrel. A hírportál információi szerint Lenčéš Čislák és Forai támogatásával, egy előre egyeztetett forgatókönyv alapján szerezte meg az épületet, melynek bérbevételéről már akkor megállapodtak a felek. Viliam Čislák tagadja a hírportál értesüléseit, hazugságnak és rágalmazásnak nevezte a neve elhallgatását kérő informátor állításait, és kijelentette, hogy jogi útra tereli az ügyet. Peter Bubla, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint az Általános Egészségbiztosító még nem írta alá az épület bérbevételére vonatkozó végleges szerződést. „Erre csak akkor kerül sor, ha a kivitelező az elvárásoknak megfelelő állapotban adja át az épületet” – mondta Bubla. Időközben a VšZP már új berendezést és kartondobozokat vásárolt a költözködéshez. Ezt a biztosító szóvivője, Petra Balážová is megerősítette, aki szerint csak kiegészítik az eddigi felszerelést, az irodák teljes berendezését nem cserélik le.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?