Lauda: Hamilton jövőre még jobb lesz

Austin |

<p>A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda úgy véli, hogy a pályafutása harmadik vb-címét vasárnap bebiztosító Lewis Hamilton a következő szezonban még az ideinél is jobb teljesítményt fog nyújtani.</p>

A Mercedes Forma-1-es csapatának - ügyvezetői jogkörrel egyébként nem rendelkező - elnökeként is dolgozó Lauda úgy fogalmazott: a 30 éves pilóta esetében látja a további fejlődés lehetőségét.     "Idén is jobban teljesített, mint tavaly. Ha nem lenne gyorsabb évről évre, nem tudna világbajnokságot nyerni" - mondta a 66 éves osztrák, aki 2012-ben meggyőzte Hamiltont, hogy hagyja el a McLaren istállót és szerződjön a Mercedeshez.     Toto Wolff csapatfőnök azt mondta: amennyiben a vb-címvédő jövőre is versenyképes autót kap, további győzelmekre lesz képes.     A brit versenyzőről gyakran emlegették, hogy a néhai Ayrton Sennához hasonlóan háromszoros világbajnok szeretne lenni. Gyerekkori álma vasárnap, az Egyesült Államok Nagydíjának megnyerésével teljesült, de állítása szerint a motiváltsággal ezután sem lesz problémája.     "Ez nagyon egyszerű dolog, hiszen így születtem, tehát az inspiráció nálam sohasem múlik el. Tényleg nem érzem, hogy aggódnom kellene emiatt" - nyilatkozta győzelme megünneplése után Hamilton. - "A sikert nem lehet megunni, ezért nem kell keresgélnem a motivációt, minden versenyt szeretnék megnyerni, amelyen elindulok."     A Senna-féle triplázásról elárulta: számára ez a Mount Everest megmászásához hasonló jelentőségű eredmény, hiszen ennél magasabb csúcs nem létezik a szakágban.     "Niki Lauda mesélt arról a napról, amikor már nem élvezte többé a versenyzést. Amíg velem nem történik meg ugyanez, természetesen folytatom. A mostani szezonban például úgy éreztem magam, mint a kezdetekben, úgyhogy teljes erőbedobással csinálom tovább. Sennához hasonlóan háromszoros világbajnok vagyok, de egyelőre nem a többiek - például a négyszeres Alain Prost vagy az ötszörös Juan Manuel Fangio - eredményeire koncentrálok. Megyek tovább a saját utamon és majd meglátjuk, milyen messzire jutok el" - fejtegette Hamilton. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?