Téma: Hol sírjaink domborulnak...

<p>Ezekben a napokban sokan látogatnak el szeretteik végső nyughelyéhez távoli városokból, országokból is.&nbsp;</p>

Sokan ilyenkor rendezik a sír bérleti díját, intézik az adminisztratív tennivalókat, és bizony, vannak, akik ilyenkor szembesülnek azzal, hogy a sírt felszámolták. Ez olyan esetben történhet meg, ha a sír bérlőjének van tartozása és azt a temetőgondnokság által küldött figyelmeztetés ellenére sem rendezte záros határidőn belül. A határidő egy év, ha a bérlőnek már van bérleti szerződése, ami 2011 óta kötelező, és három év, ha a bérlő ismeretlen. Utóbbi esetben a temető hirdetőtábláján vagy a síremléken függesztik ki a figyelmeztetést. Ha a bérlő nem jelentkezik és nem fizeti ki az adósságát, a temetőgondnokság megszüntetheti a sírhelyet. Az e heti Vasárnapban elolvashatja azt is, mit lehet tenni, ha felszámolták a sírt; mennyibe kerül a sírbérlet; mi a különbség a vidéki és a városi temetők között; mely sírokért nem kell bérleti díjat fizetni; mennyi idő után lehet felszámolni a sírokat; mi lesz a megszüntetett hellyel; mi a teendő, ha meghal valaki; mi kell a temetkezési vállalatnak… 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?