Dunaág Néptáncműhely

Dunaszerdahely |

<p>Jövőre húszéves a dunaszerdahelyi Dunaág Néptáncműhely. A csoport számos sikert aratott a két évtized alatt, tavaly augusztusban Külhoni magyarságért díjjal jutalmazták tevékenységüket.</p>

Az 1996-ban megalakult Dunaág Néptáncműhely több tánccsoportot tömörít: az Ágacska Gyermek-néptáncegyüttest, a Kis Dunaág utánpótláscsoportot, a Dunaág Néptáncegyüttest, a Zerda kamaracsoportot és a szülői táncklubot. Volner Nagy Melinda és Nagy Iván a táncműhely vezetője, 1998-tól a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola pedagógusa. A táncműhelyben vendégkoreográfusok is tevékenykednek, köztük az Ifjú Szivek Táncszínház jelenlegi hivatásos táncosai és egykori táncos szólistái. A táncműhely csoportjai rendszeresen szerepelnek az országos minősítő versenyeken. Az Eszterlánc Fesztiválon, a magyar gyerekcsoportok országos minősítő versenyén két ezüst- és két aranyminősítést kapott a csoport. 2008 óta a szlovákiai Néptánc-antológián is megmérettetnek, gyermek- és ifjúsági együttesként egy bronz- és két ezüstminősítést nyert a csoport. A Šaffa sarkantyúja Szólótáncverseny országos döntőjének szereplőjeként egy harmadik, két második és két első helyezéssel jutalmazták a csallóközi táncosok teljesítményét. A táncversenyen két kiemelt aranyminősítést és több különdíjat is kaptak. A táncműhely vezetői a Táncfórum Koreográfiai Szemlén is sikeresen szerepelnek. A verseny a szlovákiai magyar koreográfusoknak szól. Volner Nagy Melinda együttesvezető alkotásaiért kétszer nyerte el a fődíjat, kétszer bejutott az országos verseny mezőnyébe. A Dunaág Néptáncműhely négy tanítványát felvették az Ifjú Szivek Táncszínházba, közülük ketten ma is a táncszínház hivatásos táncosai. A táncosok néptánctáborokban tökéletesítik tudásukat. Idén hetedik alkalommal zajlott az Aranyász Csallóközi Néptánctábor, az együttes saját szaktábora. A Dunaág rendszeresen fellép nemzetközi fesztiválokon. Európa számos országában, Magyarországon, Csehországban, Romániában, Törökországban, Franciaországban, Angliában és Görögországban is bemutatkoztak. Legutóbbi műsorukat, az Asszonysorsok, férfimulatságok – emlékezés a nagy háborúra című darabot tavasszal mutatták be Dunaszerdahelyen. Legközelebb a jókai Totalica zenekart mutatjuk be.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?