Eladnák a bérlakásokat

<p>Eladná a település vezetése azt az önkormányzati tulajdonban lévő kilenc lakást, mely az 56-os számú bérházban található. A város bérlakásainak egy részével komoly gondok vannak.</p>

A Fábry utcában és a P. O. Hviezdoslav lakótelepen álló házak tetőjét cserélni kellene, ami épületenként minimum 20 ezer euró kiadással járna. A beruházás elvégzése – melyet a törvény kötelezettségként ró a tulajdonosra – azért is megfontolandó, mert ezekben az épületekben jó néhány olyan bérlő lakik, akiknek lakbérhátralékuk vagy egyéb közüzemi tartozásuk van. A Fábry utcai házakat a város le akarta bontatni, helyükön modern multifunkciós épületeket emeltek volna. A beruházás egy hosszú távú építészeti terv része volt, de egyelőre nem kezdődött el a megvalósítás. Az 56-os számú bérházban levő lakások többségét a település vezetése már eladta, helyükön az új tulajdonosok iroda- és üzlethelyiségeket rendeztek be. Mivel a városközpontban álló ingatlan többi része iránt is nagy az érdeklődés, valószínűleg a harmadik bejárat kilenc lakását is eladják. Ifj. Gyimesi György, a Nagykaposi Városi Hivatal vezetője elmondta, a lakókkal határozott időre szóló szerződést kötöttek, a szerződés lejárta után lakhatásukról nem a településnek kell gondoskodnia. Ám a régebbi gyakorlat szerint azokat a családokat, amelyek rendszeresen fizetik a lakbért és a közüzemi számlákat, a városi lakások bérbeadásakor előnyben részesítenék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?