Üresen állnak az eladott épületek

<p>A tulajdonosváltás után is kihasználatlanul áll a város által az elmúlt években eladott épületek egy része. A királyhelmeci önkormányzat még a korábbi választási ciklusban eladta azt az épületet, mely a Fő és a Štefánik utca kereszteződésében állt.</p>

A vásárló kötelezettséget vállalt arra, hogy multifunkciós házat alakít ki itt, de az elkerített parcellán hosszú ideje csak a szanáláskor keletkezett gödör tátong. A Rákóczi utcában található, egykori magyar alapiskola épületét szintén eladták, ám ennek állaga is évek óta romlik. Nemrégen hatalmas földkupac jelent meg az udvaron, de ez nem a felújításkor, hanem egy szomszédos – magántulajdonban lévő – épülő ház alapjainak a kiásásakor keletkezett.

A város vezetése többszöri sikertelen kísérlet után tavaly eladta azt a Fő utcai épületet is, mely a valamikori Fehér akác vendéglő tőszomszédságában áll. A 381 négyzetméter alapterületű házat először 2013 tavaszán versenypályázat során próbálták eladni. Az értékét a szakemberek akkor 36 800 euróban határozták meg, majd az épületet 30 ezres, később pedig 25 ezres minimáláron bocsátották áruba. A határidő lejártáig azonban egyetlen vásárló sem akadt, aminek egyik oka az lehetett, hogy a ház alatti földterületek tulajdonjogi viszonyai rendezetlenek, azok nem is képezték az adásvétel tárgyát. Az önkormányzat döntése értelmében az épületet később megint eladásra kínálták, a minimális ár az eredeti összeg kevesebb mint felére – 15 ezer euróra – csökkent. A ház végül ezért az összegért már gazdát cserélt, az új tulajdonos – a felújítása és az átépítése után – üzletet nyit itt.

Az elmúlt években az önkormányzat 41 ezer euróért szerette volna eladni az egykori kuglizó épületét is, de nem akadt rá vevő. Döntés született arról, hogy az ingatlan telekcsere keretében mégis gazdát cserél, de a romos épület felújítása még nem kezdődött el.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?