Lövöldözés volt egy arizonai egyetemen

Flagstaff |

<p>Lövöldözés volt pénteken egy arizonai egyetemen, az egyesült államokbeli Flagstaff városban. Az első jelentések szerint egy ember meghalt, három pedig megsebesült - közölte az AP amerikai hírügynökség.</p>

Az ABC News amerikai hírcsatorna arról számolt be, hogy az Észak-arizonai Egyetem egyik kollégiumának parkolójában történt lövöldözés elkövetőjét őrizetbe vették a rendőrök, akiket helyi idő szerint hajnali 1 óra 20 perckor riasztottak. A rendőrség tájékoztatása szerint a parkolóban két csoport összeverekedett, és ekkor rántott pisztolyt az egyetem elsőéves hallgatója, a 18 éves Steven Jones. A felsőoktatási intézmény közleményében "elszigetelt és példa nélküli" esetnek nevezte a történteket, és tudatta, hogy a pénteki órák nem maradnak el. Hírügynökségi jelentések szerint a Phoenixtől mintegy 200 kilométerre északra található városban lévő tanintézményt több mint 25 ezer diák látogatja. Múlt héten egy diák fegyverrel támadt saját főiskolai csoporttársaira az Oregon állambeli Roseburgben, a szélsőséges nézeteket valló ámokfutó kilenc emberrel, majd magával is végzett. Az Egyesült Államokban szenvedélyes társadalmi vita folyik a lőfegyverek tartásának és beszerzésének szigorításáról, amióta 2012. december 14-én egy ámokfutó huszonhat emberrel - köztük húsz kisgyerekkel - végzett a Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában. (Frissítve: 17:25)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?