Bemutatták az MKP önkormányzati koncepcióját Strasbourgban

Strasbourg |

<p>Berényi József, az MKP elnöke és küldöttsége Strasbourgban részt vett az Európai Parlament Kisebbségi Intergroup ülésén, amely ma a felvidéki magyar közösséggel foglalkozott, és programpontjai közt volt az MKP önkormányzati koncepciója is.&nbsp;</p>

Az Új Szó Online-t erről az MKP sajtóosztálya közleményben tájékoztatta.  Az tanácskozás csaknem száz résztvevőjét Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője, a rendezvény kezdeményezője nyitotta meg. Röviden felvázolta a félmilliós szlovákiai magyarság történetét, szerepét az elmúlt 25 év szlovákiai történéseiben. Hangsúlyozta, az MKP két szlovákiai kormányban is tanúságot tett arról, hogy képes a demokratikusabban gondolkodó szlovákokkal együttműködni az ország problémáinak megoldásán – amennyiben erre a szlovák oldalon is fogadókészség van.  Berényi József, az MKP elnöke a felvidéki magyarságot érintő jelenlegi problémákról szólt. Tájékoztatta a jelenlévőket az MKP egy átfogó megoldási csomagjáról, amely megoldás lehet a Szlovákiában élő kisebbségek problémáira. A dokumentumot az elmúlt hónapokban nyilvános vitára bocsátották, s teljes terjedelmében elérhető az MKP honlapján.  A szlovákiai magyar közösség megmaradásának és gyarapodásának, valamint Dél-Szlovákia gazdasági felzárkóztatásának intézményi feltételei című dokumentum részleteiről Horony Ákos jogász, a dokumentumot kidolgozó munkacsoport képviselője tartott rövid ismertetőt, amelyet közel egyórás dialógus követett a felvidéki magyar közösség problémáiról. (mkp, ú)  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?