Harci tevékenységek a tűzszünet hatálya alá eső szíriai településeken

Genf |

<p><span style="font-size: 12px;">Kiújultak a harcok egy korábban a Bassár el-Aszad kormányerői és a felkelők között megkötött tűzszünet hatálya alá eső szíria településeken, és ezért az ENSZ kénytelen volt humanitárius munkáját felfüggeszteni - közölte Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottjának szóvivője pénteken.&nbsp;</span></p>

Az ENSZ felügyelete alatt szeptember végén megkötött egyezség értelmében hat hónapig tűzszünet lenne évényben a libanoni határhoz közeli Zabadaniban, és az észak-szíriai Idlíb tartományban fekvő Fúa és Kefraja síita településeken. A tervek szerint ez idő alatt az ENSZ más humanitárius munkák ellátása mellett evakuálná a harcok sebesültjeit és a települések lakosságát.  A megállapodás szerint a kormányerők ostroma alatt lévő Zabadaniból kivonulnának a felkelők, és ugyancsak fegyvercsend  lépne életbe az ellenzéki csoportok által ostromolt síita falvakban. A két Idlíb tartományi településen összesen 4000 kormánykatona van, akiknek a kivonulásáról nem rendelkezik az egyezség. A megállapodásban az is szerepel, hogy a damaszkuszi vezetés szabadon enged mintegy 500 bebörtönzött ellenzékit.  De Mistura hivatala közleményben szólította fel az érintett feleket, "teljesítsék felelősségüket a civilek védelmében" és találják meg a közös hangot annak érdekében, hogy "mihamarabb kivitelezzék ezt a megállapodást".
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?