Máris százezrek követik Snowdent a Twitteren

New York |

<p><span style="font-size: 12px;">Pár óra alatt több százezer követőt szerzett magának a Twitteren Edward Snowden, az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) moszkvai emigrációban élő egykori rendszerelemzője, aki kedden váratlanul feliratkozott az internetes közösségi oldalra.</span></p>

Az NSA titkos adatgyűjtési gyakorlatát leleplező informatikus, aki az erről szóló titkos iratok kiszivárogtatását követően két éve Moszkvába szökött, és ideiglenes menedékjogot kapott Oroszországtól, első tweetjeként csak annyit tett fel: "Most hallotok engem?"     Később, az NSA-nek otthont adó marylandi katonai támaszpontra utalva, ironikusan hozzátette: "Időközben Fort Meade-ben ezernyi ember nyitotta meg a Twittert."     Néhány más semleges megjegyzés ellenére hat órával később már közel 625 ezer követője volt a mikroblogportálon. Ő maga ugyanakkor csak egyvalakit kezdett el követni, egykori munkaadóját, az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalt.     A közösségi oldalt használó más fontos emberekhez hasonlóan Snowden profilja mellett is az a kék-fehér jelölés áll, amely tanúsítja, hogy a Twitter ellenőrizte személyazonosságát.     A cég egy szóvivője a történtek nyomán megerősítette, hogy Snowdennek adta oda a @Snowden felhasználónevet, amelyet eddig valaki más birtokolt. Az NSA egyelőre nem kommentálta Snowden Twitteren való feltűnését.     A két éve Oroszországba menekült Snowden nem hagyhatja el az országot, mert azzal kockáztatná, hogy kiadják az Egyesült Államoknak, ahol akár 30 évi börtönre is ítélhetnék, amiért titkos anyagokat szivárogtatott ki az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal tömeges internetes adatgyűjtési gyakorlatáról. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?