Élmezőnyben a Selye Gimnázium és az Ipari Szakközépiskola

Komárom |

<p>A Selye János Gimnázium és az Ipari Szakközépiskola évek óta a Nyitra megye legjobb középiskolái közé tartozik.</p>

A megye az oktatási minisztérium által meghirdetett tanulmányi versenyek eredményei alapján évről évre összeállítja a gimnáziumok és szakközépiskolák rangsorát. Idén mindkét iskola saját kategóriájában a harmadik helyen végzett. A Selye János Gimnázium ezenkívül a sporteredmények alapján felállított listán is harmadik lett. „Az egyedüli középiskola vagyunk a megyében, amelyiknek mindkét rangsorban sikerült dobogós helyet elérnie” – mondta Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója. Hozzátette: a tantárgyi versenyeken akár előkelőbb helyen is szerepelhettek volna, viszont a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny eredményeit a megye nem veszi figyelembe az összesítéskor, pedig azon is országos első helyezésekkel dicsekedhet a gimnázium. Ráadásul Bugár Dávidnak a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián elért bronzérmét sem pontozták. Ugyancsak kimagasló eredményt ért el Elek Fanni, aki a német olimpia országos döntőjében lett második. A kerületi versenyeredmények felsorolására terjedelmi okok miatt nincs lehetőség. Az Ipari Szakközépiskola szintén több országos szintű eredménnyel büszkélkedhet: Angyal Gábor a Szép Magyar Beszéd versenyen lett második, Molnár Róbert az EnvironArt versenyen ugyancsak második, míg Roland Pohle az Emberi Jogok Olimpiáján országos ötödik lett. Kerületi szinten elsősorban a szaktantárgyi versenyeken bizonyítottak az iparisták, de az iskola tévés csapata sem maradt alul, a Cinema 2015 verseny kerületi fordulójáról második helyezéssel tértek haza. „Ebből is látszik, hogy nem kizárólag a szaktantárgyak oktatására helyezünk nagy hangsúlyt, hanem támogatjuk a diákjainkban rejlő egyéb irányú készségek kibontakoztatását is” – mutatott rá Vetter János igazgató. Nyitra megye önkormányzata szeptember elején döntött az elkövetkező tanévben nyitható osztályokról: mindkét iskola megkapta a kért osztályszámot, a Selye Gimnáziumban 4, míg az ipariban öt első osztály nyílik jövőre, ebből egy szlovák tanítási nyelvű. A gimnáziumban ezenkívül egy nyolc évfolyamos osztály nyitását is tervezik. Október 9-én jubileumi ünnepségre készülnek a gimnáziumban: 20 évvel ezelőtt – Ipóth Barnabás akkori igazgató kezdeményezésére – vette fel az iskola Selye János nevét. Az Ipari Szakközépiskolában pedig műszaki múzeum nyitását tervezik az ősszel, ahol elsősorban számítástechnikai eszközöket állítanak ki; a gyűjtemény nagy részét Kovács Dávid számítástechnikai szakember bocsátotta az iskola rendelkezésére.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?