Megúszhatja a börtönt a maffiózó

Bazin |

<p>Nem lesz egyszerű ismételten elítélni azokat a bűnözőket, akik a bíróságok mulasztása miatt kerültek szabadlábra, ezt igazolja Miroslav Štvrtecký esete, aki tegnap nem jelent meg perének újratárgyalásán.&nbsp;</p>

Védőügyvédje a bazini Specializált Büntetőbíróságon közölte, kliensének útban a bírósági tárgyalásra , Győrben elromlott az autója. Štvrteckýt több bűncselekményért – többek között szervezett bűnbanda létrehozásáért – eredetileg 24 éves szabadságvesztésre ítélték, ám a Legfelsőbb Bíróság mulasztása miatt szabadlábra került, s a bíróság kénytelen volt elrendelni ügyének újratárgyalását. Ennek köszönhetően az eredetinél már csak enyhébb büntetést kaphat – viszont legalább 20 évet –, másrészt biztos lehet benne, hogy ismét börtönben végzi, ezért megéri neki halogatni a tárgyalást. „Kliensem kapcsolatba lépett velem útban a mai tárgyalásra és közölte, hogy autója Magyarországon, Győrben elromlott” – mondta védőügyvédje, Roman Toman. Ha beért volna, megtartják a főtárgyalást, hiszen az összes többi vádlott megjelent a bíróságon. Toman azt nem árulta el, hogy mit csinált Štvrtecký Magyarországon. „Nem tudom merre járt, magánéletéről nem adunk tájékoztatást” – mondta a védőügyvéd. Azt, hogy konkrétan kinek a hibájából került a bűnöző szabadlábra, még nem tudni, az esetet az Igazságszolgáltatási Tanács elnöke, Jana Bajánková vizsgálja. „Ahogy arról augusztusban tájékoztattunk, a kialakult helyzet megoldását célzó javaslatokról szeptember során fogunk tájékoztatni” – tájékoztatott az Igazságszolgáltatási Tanács sajtóosztálya. Bajánková fegyelmi eljárást kezdeményezhet a hibázó bírók ellen. A Specializált Büntetőbíróság tegnap szeptember 29-re napolta a tárgyalást. A taláros testület elnöke, Ivan Matel kijelentette, Štvrtecký kap még egy esélyt, de ha nem tudja igazolni, hogy autója valóban elromlott, vizsgálati fogságot fog javasolni – ilyen javaslattal rukkolt elő Peter Kysel ügyész is. (dem, TASR)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?