Meglett két Andy Warhol-nyomat az ellopott kilencből

<p>Meglett két Andy Warhol-nyomat a kilenc alkotás közül, amelyeket évekkel ezelőtt egy Los Angeles-i filmes vállalkozástól loptak el.&nbsp;</p>

A háromdarabos sorozatba tartozó két képet - amely egy szibériai tigrist és egy kanadai vadjuhot ábrázol - ügyfele képviseletében egy ügyvéd adta át a Los Angeles-i rendőrségnek. Korábban kiderült, hogy a széria harmadik alkotását, amelyen egy fehérfejű rétisas látható, négy éve eladták egy árverésen. Ezen a nyomon indult el a rendőrség is.    A Bryan Calvero üzletembert képviselő Harald Braun ügyvéd hétfőn nyújtotta át a rendőrségnek a két alkotást és arra hivatkozott: ügyfele nem tudta, hogy lopott képek kerültek a birtokába. Mikor Calvero a harmadik alkotást a Bonhams árverésén eladta, akkor sem merült fel, hogy kétes lenne az eredete.     Andy Warhol kilenc selyemszitanyomata egy Los Angeles-i filmes vállalkozás üzletének falain függött, a lopást a tulajdonosok évekig nem vették észre, mert a 350 ezer dollár  összértékű alkotások helyére hamisítványokat aggattak ki a tolvajok.    Az ellopott képek közül hat az 1980-ban készült Ten Jews of the Twentieth Century-sorozat része: Louis Brandeis, Martin Buber, George Gershwin, Sarah Bernhardt, Gertude Stein és Sigmund Freud portréja látható a nyomatokon. A három további, állatokat ábrázoló mű pedig az 1983-as Endangered Species című sorozatba tartozik.     Moviola filmes vállalkozás tulajdonosai csak idén nyáron vették észre a lopást, amikor újra akartak kereteztetni egy képet. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?