Robbanás egy indiai étteremben, rengeteg halott

Újdelhi |

<p>Legalább 82-en meghaltak és mintegy százan megsebesültek szombaton egy gázrobbanásban az India középső részén elterülő Madhja Prades szövetségi államban - közölték rendőrségi és egészségügyi források.</p>

A robbanás egy olyan épületben történt, ahol az emeleten a tulajdonos petárdákat és építkezési robbanószereket tartott együtt gázpalackokkal, a földszinti helyiséget pedig kibérelték tőle vendéglátás céljára. Az étterem a katasztrófa időpontjában zsúfolásig telve volt reggeliző emberekkel, főleg kétkezi munkásokkal és diákokkal.
   

Az eset Petlavad városban történt, az állam fővárosától, Bhopáltól 310 kilométerrel nyugatra. Egyelőre nem világos, hogy egy konyhai gázpalack robbant-e föl először vagy egy palack az emeleten, de egyes beszámolók szerint legalább két nagy robbanást lehetett hallani.
   

A robbanás vagy robbanások hatására összedőlt egy szomszédos épület, és több másik is megrongálódott.
   

Egy körzeti egészségügyi tisztségviselő az AFP hírügynökségnek telefonon nyilatkozva azt mondta, hogy eddig 82 holttestet hoztak ki a romos épületből.
    Az NDTV indiai tévé értesülése szerint is legalább 80 a halálos áldozatok száma.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?