Az ombusmani iroda vizsgálja a medvei incidenst

Medve |

<p>Az ombudsmani iroda jogászai saját hatáskörben vizsgálják a rendőrök menekültekkel szembeni eljárását a medvei menekülttáborban.</p>

A SITA hírügynökséget erről az ombudsman, Jana Dubovcová kommunikációs tanácsadója, Ján Glovičko tájékoztatta.  A jogászok feladata, hogy megvizsgálják a múlt heti, menekültekkel szembeni rendőri beavatkozás körülményeit a medvei menekülttáborban, elsősorban a médiában megjelent tudósítások fényében. A Denník N napilap által megszólaltatott, Medvén elszállásolt menekültek ugyanis azt állítják: a kommandósok brutálisan megverték őket, a rendőrség a vádat elutasítja. A jogászok délután közvetlenül a medvei táborban kezdték meg az ügy kivizsgálását. A Denník N napilap internetes oldalán vasárnap publikált cikk szerint a Medvén elszállásolt menekültek azzal vádolják a szlovák rendőröket, hogy ok nélkül bántalmazták őket. "A verekedés azután kezdődött, hogy a menekültek bezárkóztak az étkezdébe és követelték, hogy azonnal engedjék át őket Magyarországra, ahonnan tovább akarták folytatni útjukat nyugat felé" - olvasható a cikkben. Az étkezdében mintegy 60, főként afgán és szíriai menekült barikádozta el magát, a helyszínre a kommandósokat és a különleges egységeket is kivezényelték. A Denník N három menekültet szólaltatott meg. Egyikük súlyos szemsérülést szenvedett, másikuk az orrán és a lábán sérült meg.  A rendőrség szerint ugyanakkor arányos volt a fellépés.  Martin Wäldl, a rendőrparancsnokság szóvivőjének elmondása szerint a menekültek tömegesen megszegték a tábor belső szabályzatát, kiabáltak és ütötték az ebédlő felszerelését.  "Miután megérkezett a különleges egység, felszólították őket, hogy csillapodjanak le, és térjenek vissza a szállásukra. Mivel ez nem történt meg, a rendőrség lecsapott a hangadókra, megragadták és kiemelték őket a tömegből. Az ellenállókat megbilincselték" – mondta el a szóvivő, hozzátéve: az egész akció 13.15-kor ért véget. Három afgán férfit a helyszínen el kellett látni, de kórházi kezelésre nem szorultak. (sita, dennikn.sk)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?