Szlovákia 7 és háromnegyed órát alszik

Pozsony |

<p>7 óra 45 percet tölt alvással egy átlag szlovákiai lakos &ndash; derült ki a TNS Slovakia felméréséből. Az ideálisnak mondott nyolc órányit 35 százalék alszik. A lakosság kevesebb mint egyharmada pedig 7 órát szunyókál.</p>

Azt, hogy 9 vagy több órát alszik, a lakosság 16 százaléka ismerte be. A férfiak valamivel kevesebbet alszanak, mint a nő. A férfiak átlagban 7 óra 9 percre van szükségük, hogy erőt gyűjtsenek a következő naphoz, míg a hölgyeknek 14 perccel több kell.  A legtöbbet a 29 év alattiak alszanak, a legkevesebbet a 40-49 év közöttiek.  Már faluhelyen sem kelnek a kakasokkal. A vidékiek csak 12 perccel alszanak kevesebbet. Érdekesmód a legkevesebbet nem a tanyasiak, hanem a nagyvárosokban élők alszanak. A kilenc vagy több órát alvókból az 1000 fő alatti településeken 1,5-ször több van, mint a nagyvárosokban. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?