Gól nélkül az év meccsén

Budapest |

<p>Kevés helyzet és nulla gól &ndash; ezt hozta az év meccse. A várva várt magyar&ndash;román 0:0-val végződött, a magyar válogatott továbbra is harmadik a csoportjában.</p>

A meccs még nem kezdődött el, de balhé már volt – az MTI tudósítása szerint a mérkőzés előtt a stadionon kívül lévő huligánok felborítottak egy autót, betörték a szélvédőjét, és egy égő román zászlót dobtak rá, amit a rendőrök oltottak el. A rendbontók egy része betondarabokkal, közlekedési táblákkal támadt a rendőrökre, akik válaszul könnygázspray-t vetettek be.

Eközben a Groupama Arénában a román drukkerek egy része megpróbált átjutni a magyarok szektorába, de nem sikerült nekik, úgyhogy egymást ütötték egy kicsit.

A román himnuszt fülsiketítő füttyszó kísérte, a magyar himnuszt a vendégdrukkerek fütyülték ki, de így sem tudták elrondítani a piros-fehér-zöld sávokat formázó monstre élőképet.
A csoportelső románok az első negyedórában többet birtokolták a labdát, de a 16. percben a magyarok vezettek szép akciót: Stieber jobb oldali beadása után Nikolics fejjel nem érte el a labdát.  A hangulat frenetikus volt, zúgott a Ria, ria, Hungária és a Hajrá, magyarok. „Elképesztő ez a szenvedély” – jegyezte meg egy külföldi újságíró.

Bernd Storck együttese tűzzel, harcosan játszott, jól is védekezett, Elek Ákos szűrőként sok veszélyes támadást megállított. A 20. percben azonban a tizenhatos vonaláról Keserü lőhetett, ám Király pontosan tudta, hová fog menni a lövés. Négy perccel később kényszerű cserére került sor a magyar csapatban, Juhász Roland helyett Guzmics Richárd érkezett a védelem tengelyébe.

A románok lábán volt többet a labda, de a 31. percben Nikolics kapott jó átadást a védelem mögé, és futtából a rövid sarok mellé lőtt. A közönség hálásan felhördült minden jó megmozdulásra, nem sokkal később Szalai előtt csípett el egy hazafejelt labdát Tatarusanu. A 36. percben aztán már komoly helyzetnek tapsolhatott a csordulásig megtelt Groupama Aréna, Szalai távoli lövését Tatarusanu a felső léc alól tolta ki. A másik oldalon Torje kísérlete megpattant, a román szögletre pedig nem volt érkező.

A második félidő elejét megnyomták a magyarok, Dzsudzsák beívelt szabadrúgása után Guzmics fejese alig szállt a kapu mellé! Kisvártatva Stieber próbálkozását ütötte ki Tatarusanu. A hazaiak akarása dicséretes volt, de a percek előrehaladtával egyre többször akadozott a védekezés, néha egymásra várt a hátvédsor és Király. A 62. percben egyre parázsabb volt a hangulat a pályán is, némi lökdösődés, dulakodás alakult ki, Szalai és Keserü is sárgát kapott. A 68. percben Torje lesgyanús helyzetben kapott labdát a szélen, de egészen a büntetőterület elé vitte, ahol Leandro buktatta. Keserü kiváló szögből leadott szabadrúgása azonban fölément, fellélegzett a stadion.

Az utolsó húsz percre Nikolics helyett Németh Krisztián állt be. A 78. percben Stieber labdavesztése után Torje lapos lövését védte bravúrosan Király. A 85. percben Keserü elé került a labda, de kapásból nem találta el a kaput. A hajrára a Stieber helyett Priskin állt be, de gólt ő sem tudott szerezni.
A döntetlennel a magyar válogatott maradt a pótselejtezőt érő harmadik helyen, de a románokhoz nem tudott közelebb kerülni, a csoport élére ugrott északírekkel szemben pedig még nagyobb hátrányba került. Hétfőn este Belfastban talán még a mostaninál is fontosabb meccs vár a magyar nemzeti tizenegyre.  

Magyarország–Románia 0:0. Groupama Aréna, 21 400 néző. Játékvezető: Felix Brych (német). Sárga lap: Szalai, Leandro, ill. Popa, Chiriches, Keserű, Chipciu. MAGYARORSZÁG: Király–Fiola, Juhász (25. Guzmics), Kádár, Leandro–Stieber Z. (88. Priskin), Tőzsér, Elek Á., Dzsudzsák–Szalai Á., Nikolics (70. Németh). ROMÁNIA: Tatarusanu–Papp, Chiriches, Grigore, Rat–Prepelita, Hoban–Popa (69. Chipciu), Sanmartean (77. Budescu), Torje (90. Maxim)–Keserü.

Feröer-szigetek–Észak-Írország 1:3, g.: Edmundsson (36.), ill. McAuley (12., 71.), Lafferty (75.); Görögország–Finnország 0:1, g.: Pohjanpalo (75.).
1. Észak-Írország    7    5    1    1    11:5    16
2. Románia    7    4    3    0    7:1    15
3. Magyarország    7    3    3    1    5:3    12
4. Finnország    7    2    1    4    6:8    7
5. Feröer-szigetek    7    2    0    5    5:11    6
6. Görögország    7    0    2    5    2:8    2
Következik – szeptember 7., hétfő, 20.45: Észak-Írország–Magyarország, Finnország–Feröer-szigetek, Románia–Görögország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?