Ideiglenes határellenőrzést szorgalmaz a burgenlandi tartományi vezető

Eisenstadt |

<p>Ideiglenes határellenőrzés bevezetését szorgalmazta a burgenlandi tartományi vezető a migránsok ausztriai tragédiája nyomán a pénteken Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta öt pontból álló cselekvési tervét is a menekültválság enyhítésére.&nbsp;</p>

Hans Niessl, Burgenland szociáldemokrata vezetője a programot ismertetve zéró toleranciát hirdetett az embercsempészet ellen és a tartományi rendőrség túlterheltsége miatt további száz rendőr Burgenlandba való átirányítását is javasolta. Niessl által összeállított azonnali cselekvési terv része továbbá a hadsereg támogató műveleti bevetése, amely során a rendőrség adminisztratív és a menekültelosztással kapcsolatos munkáját segítené. Szorgalmazta továbbá a határ környékén történő személyellenőrzés megerősítését az embercsempészet visszaszorítása érdekében.     Niessl jelezte: egyetért Werner Faymann osztrák kancellár által sürgetett európai kvótarendszer bevezetésével és osztja az osztrák belügyminiszter európai szolidaritásra buzdító gondolatait, valamint azt, hogy az unió külső határain állítsanak fel elosztóközpontokat. Kiemelte: arról azonban nem lehet tudni, hogy mikor történnek európai szintű lépések a kérdésekben, és - mint fogalmazott - ezért is rendkívül fontos a pénteken bemutatott cselekvési terv.     Burgenland gyászol - mondta Hans Niessl, aki együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal köszönetét tolmácsolta ki a hatóságoknak az elmúlt napokban végzett áldozatos munkáért.     A májusi burgenlandi tartományi választások előtt Hans Niessl már kiállt a határőrzés újbóli bevezetéséért, és ugyanezt szorgalmazza Josef Pühringer, felső-ausztriai tartományfőnök is.     Az osztrák belügyminiszter a Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatón pénteken délelőtt hangsúlyozta: nem a határellenőrzés szigorítására van szükség, hanem az unió külső határainak biztosítására.  Johanna Mikl-Leitner legális európai menekültútvonalat és közös uniós megoldást szorgalmazott, valamint zéró toleranciát sürgetett az embercsempészekkel szemben.     A miniszter egyúttal köszönetet mondott a tartományi hatóságoknak és a magyar rendőrségnek a teherautóban talált 71 halott bevándorló tragédiájának felderítése érdekében végzett munkáért. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?