Újra van villany a hármas ikreknél

Királyhelmec |

<div>Felajánlásoknak köszönhetően rendezhette a szolgáltatóval szembeni tartozását a fejszési hármas ikrek édesapja, újra van villany a házukban.</div><div>&nbsp;</div>

Az Oláh család házát a nyár elején egy közel 350 eurós tartozás miatt kapcsolta le a hálózatról az áramszolgáltató. Ezután több támogatás is érkezett arra a számlára, melyet a város nyitott a család megsegítésére, egy nagymegyeri család pedig felajánlotta, hogy augusztus elején panziójukban vendégül látnák a hattagú családot. (A 2012 decemberében megözvegyült Oláh Róbert időközben új élettársat talált, és egy éve megszületett közös gyerekük). A felajánló később azt javasolta, a három gyereknek és az édesapjuknak a környéken találjanak üdülési lehetőséget, melynek költségeit kifizeti. Molnár Ildikó, a Királyhelmeci Városi Hivatal közigazgatási és szervezési osztályának vezetője lapunknak elmondta, a kérésnek eleget tettek, de a fejszési ikrek édesapja az utazás előtt nem sokkal azt kérte, az összegyűlt pénzt nyaralás helyett inkább a tartozás rendezésére használhassa fel. Időközben az áramszolgáltatótól újabb, 52,03 eurós – régebbi fogyasztásról szóló – számla érkezett. Ezt ugyanúgy, mint a korábbi adósságot, nemrégiben rendezték, és miután a támogatásokból kifizették az új szerződés megkötéséhez szükséges 39,60 euró illetéket, az Oláh család otthonát a héten újra rákötötték a hálózatra. Oláh Róbert tájékoztatása szerint az új egyezség alapján ezután már nem 104,70 eurót kell fizetnie havonta a áramért, hanem „csupán” 70 euró havidíjat. A családapa egyébként hangsúlyozta, szeretné megköszönni mindenkinek, aki segített neki kilábalni ebből a nehéz helyzetből. Molnár Ildikó elmondta, mivel a számlán még ezután is maradt némi pénz, a jövő hét elején a részleg munkatársainak közreműködésével a gyerekek számára minden olyan dolgot megvásárolnak, amire a szeptemberi iskolakezdéskor szükségük lehet. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?