Európa Liga: újabb bravúrra készülnek a zsolnaiak

<p>Ma rendezik a labdarúgó Európa Liga-selejtezők utolsó körének visszavágóit, a tét a csoportkörbe jutás.</p>

A magyar bajnok meccsét (19.00) az M4 Sport, a zsolnaiak találkozóját (20.45) az STV 2 élőben közvetíti.

Gólok kellenek

A Videoton és a Lech Poznan is nagyon gyatra formában várja a mai visszavágót: a magyar bajnok sorozatban öt vereséget számlál tétmeccseken és kieső helyen áll az NB I-ben, a lengyel aranyérmes pedig hat bajnokin összekapart négy ponttal a 14. az Ekstraklasában.

A székesfehérváriak helyzete elég reménytelennek tűnik a 3:0-ra elvesztett első mérkőzés után, de Pető Tamás, a Videoton ideiglenes vezetőedzője próbált lelket önteni védenceibe a tegnapi sajtótájékoztatón. „Lehet, hogy a csütörtöki meccs könnyűnek tűnik a Lech számára, de a lengyelek meg lesznek lepve. Szerintünk még nem dőlt el a továbbjutás kérdése – mondta Pető. – Már az első meccsen megmutattuk, hogy ki tudunk alakítani helyzeteket, az egyetlen, ami hiányzik, az utolsó lépés, a gól. Ezen dolgoztunk minden egyes edzésen.”

Az eddigi tíz tétmeccsen mindössze hatszor találtak az ellenfelek kapujába a székesfehérváriak. A lengyelországi találkozót sérülés miatt kihagyó Juhász Roland szerint mégis érezhető a javulás. „Kívülről nem úgy tűnik, de egyértelműen jobb a hangulat a csapatnál. Nehéz feladat előtt állunk, de érezzük a pozitív változásokat, és ezt az eredményben is meg akarjuk mutatni” – jegyezte meg Juhász.

A poznaniak mindhárom magyar légiósa, Kádár Tamás, Holman Dávid és Lovrencsics Gergő is játszott a hétvégi bajnokin, melyen 1:0-ra kikaptak a Gliwice otthonában. „Hazamegyünk, vagyis különleges meccs lesz. Ugyanakkor nem kellemes kiruccanás vár ránk, hiszen a párharc még korántsem ért véget. A háromgólos előnynek elegendőnek kell lennie a továbbjutáshoz, de csak akkor, ha nem iszunk előre a medve bőrére” – nyilatkozta Lovrencsics egy lengyel lapnak.

Guľa mindenre figyel

A zsolnaiak fantasztikus hajrájuknak köszönhetően 3:2-es előnnyel utaztak Bilbaóba. A hétvégi bajnokikon is számukra kedvező eredmények születettek – ők 4:1-re győztek a Senica ellen, a Bilbao viszont 1:0-ra kikapott a Barcelonától –, de továbbra is az Athletic a párharc nagy esélyese.

„Fontos, hogy mögöttünk van a baszkok elleni hazai meccs, mert a fiúk megtapasztalhatták az ellenfél erejét. Ha a fellegekben járnánk, gyorsan érkeznének a pofonok jobbról-balról. Szó sincs eufóriáról, mert nagyon kemény munka vár ránk” – mondta a SITA hírügynökségnek Adrián Guľa, a zsolnaiak vezetőedzője.

A 40 éves szakember a bajnokin pihentette néhány, kisebb sérüléssel bajlódó játékosát, de minden más körülményre is maximálisan odafigyel. „Az EL-ben igyekszünk a játékosokat a lehető legjobban megismertetni a várható közeggel és környezettel. Vizuálisan és hangban is megpróbáljuk nekik felvázolni, mi vár rájuk az ellenfél otthonában” – magyarázta a zsolnai szakvezető.

A bilbaói gárdában sok a sérült, a hosszabb kényszerpihenőre szoruló Iker Muniain mellett Iturraspe, San José és Williams sem játszhat, a Barca ellen pedig izomhúzódás miatt Balenziaga is kidőlt. Guľa szerint nemcsak emiatt van esélyük a továbbjutásra. „Az is reményt ad, hogy a Bilbaót a saját játékunkkal győztük le Zsolnán. Küzdeni fogunk, nagyon fontos lesz, hogy megfelelően összpontosítsunk a meccsen” – tette hozzá a zsolnaiak trénere.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?